Els Tiri werkt onder meer als docent en HR-coach.
Volledig scherm
PREMIUM
Els Tiri werkt onder meer als docent en HR-coach. © Steven Richardson

Rolstoelge­brui­ker Els (52) factureert 2.500 tot 4.000 euro als onderneem­ster: “Vijf weken na mijn ontslag was ik al zelfstandige in bijberoep”

Els Tiri (52) uit Houthalen-Helchteren werd geboren met een handicap, maar dat weerhield haar er niet van om een carrière uit te bouwen. In januari 2017 stichtte ze ‘Tiri HR Consulting’ en sinds dit jaar baat ze een vakantiehuisje uit. Vandaag, op 3 december, is de Internationale Dag voor mensen met een handicap, en een mooie gelegenheid om Els nog een keer aan het woord te laten. De onderneemster maakt voor ons de rekening op: “Mijn bijbaan was mijn redding toen corona alles stillegde.”

 1. GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijkse uitgaven met die van andere Vlamingen

  GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijk­se uitgaven met die van andere Vlamingen

  Iedere maand spenderen Vlamingen gemiddeld 1128,6 euro in de supermarkt. Voor alle kosten die met wonen te maken hebben - van energierekening tot huur of hypotheekafbetaling -betalen we gemiddeld 953,6 euro per maand. Dat blijkt uit een bevraging van HLN*. Hoe verhouden jouw onkosten zich ten opzichte van die van anderen? In onze Geldwijzer kan je jouw maandelijkse uitgaven vergelijken met die van vergelijkbare Vlaamse huishoudens.
 2. Ambtenaar Amy (45) werd ondernemer: “Maandelijks kan ik gemiddeld zo’n 8.000 euro factureren voor 30 à 35 uur werken per week”
  PREMIUM

  Ambtenaar Amy (45) werd ondernemer: “Maande­lijks kan ik gemiddeld zo’n 8.000 euro factureren voor 30 à 35 uur werken per week”

  Voor Amy Gille (45) uit Zaventem betekende corona een professionele omslag: door het vele telewerken werd de vraag naar freelance virtual business support steeds groter. Intussen geeft Amy niet alleen zelf digitale administratieve ondersteuning, maar toont ze via haar zelf opgerichte Academie ook de weg. Ze vertelt ons wat dit voor haar dagelijkse leven én haar portefeuille betekent.