(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Getty Images

Rijn vanaf vrijdag haast onbevaarbaar. En dat is een probleem voor de industrie

Het waterpeil in de Rijn is ter hoogte van het Duitse Kaub, tussen Koblenz en Mainz, zo laag aan het zakken dat veel vrachtschepen er vanaf vrijdag niet meer zullen kunnen varen. Dat is een probleem voor de industrie.

4 reacties

 • Patrick Weyers

  2 maanden geleden
  Joepie, kunnen ze de prijs weer verhogen.
 • Hugo Verlot

  2 maanden geleden
  Reden te meer om de spoorweg te gebruiken.
 • gustaaf van doninck

  2 maanden geleden
  En de Moesel?
 • Filip De Ridder

  2 maanden geleden
  Kan het water eigenlijk niet worden tegengehouden nabij de monding in zee, om daar het water op een tragere en gecontroleerde manier te laten weglopen. Op die manier blijft er meer water stroomopwaarts en wordt de bevaarbaarheid gevrijwaard. En aan de monding kan men misschien nog elektriciteit opwekken ook...
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Je energiefactuur klein krijgen? Deze leningen kan je aangaan voor energiebesparende werken
  Spaargids.be

  Je energiefac­tuur klein krijgen? Deze leningen kan je aangaan voor energiebe­spa­ren­de werken

  Je bent van plan energiebesparende werken te laten uitvoeren aan je woning. Om dat te realiseren, wil je een lening aangaan. Maar welke lening biedt de beste oplossing? En voor welke kom je in aanmerking: een lening bij de bank of een renteloze lening van de overheid? Spaargids.be plaatst beide opties naast elkaar in deze tijden van hoge energieprijzen. De energie die je niet hoeft te gebruiken, is immers nog steeds de goedkoopste energie.