De rijkste mens ter wereld, Jeff Bezos.
Volledig scherm
De rijkste mens ter wereld, Jeff Bezos. © AP

Rijkste mens ter wereld, Jeff Bezos, nog wat rijker geworden

De rijkste mens ter wereld, Jeff Bezos, is nóg wat rijker geworden. Zijn vermogen is gestegen naar 211 miljard dollar (178 miljard euro), nadat het aandeel Amazon dinsdag 4,7 procent won op Wall Street.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Geheime documenten onthullen hoeveel belastingen rijksten der aarde betalen (en het is niet veel)

  Geheime documenten onthullen hoeveel belastin­gen rijksten der aarde betalen (en het is niet veel)

  Het is een goed bewaard geheim: hoeveel de allerrijksten der aarde nu precies betalen aan inkomstenbelastingen. ProPublica - een non-profit die aan onderzoeksjournalistiek doet en daarvoor al verscheidene Pulitzerprijzen in de wacht sleepte - kon de hand leggen op flink wat vertrouwelijke documenten van de Amerikaanse belastingdienst (IRS) en die geven een blik op de belastingaangiften van miljardairs als Jeff Bezos, Elon Musk en Warren Buffett. Spoiler: ze betalen weinig en soms zelfs helemaal niets.
 1. Europese en Amerikaanse beurzen veren weer recht na zwaarste verlies in maanden
  Play

  Europese en Amerikaan­se beurzen veren weer recht na zwaarste verlies in maanden

  De Europese en Amerikaanse beurzen veren voorlopig weer recht, na het zwaarste verlies in maanden. Oorzaak voor de terugval was het dreigende bankroet van de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande. Wereldwijd heerst er wel nog onrust. De Japanse beursindex Nikkei eindigde met het grootste dagverlies in drie maanden. Het aandeel ging ook verder omlaag in Hongkong. En ook de bitcoin verloor verder aan waarde (meer dan 7 procent tot een niveau van bijna 40.000 dollar), daarna volgde wel weer licht herstel. Mocht Evergrande zijn schulden niet kunnen afbetalen, dan is dat ook een probleem voor honderden financiële instellingen die leningen hebben uitstaan bij het concern en dreigt een nieuwe schuldencrisis.
 2. Zestig jaar gewacht en nu mag ze eindelijk de ruimte in: naast Bezos zit straks 82-jarige ‘Wally’ Funk
  PREMIUM

  Zestig jaar gewacht en nu mag ze eindelijk de ruimte in: naast Bezos zit straks 82-jarige ‘Wally’ Funk

  “I’ll be flying ’til I die!”, zei Mary ‘Wally’ Funk twee jaar geleden. Ze was toen 80, en ze heeft niet gelogen: over goed twee weken gaat de Amerikaanse luchtvaartpionier nog eens vliegen. Vér weg, want ze reist mee met Jeff Bezos naar de ruimte. Van NASA mocht ze nooit in een raket stappen — niks voor vrouwen, vonden die — maar nu maakt ze toch haar droom waar. “Ik deed alles wat niemand van een meisje verwachtte.”

Geld