Jeff Bezos is eigenaar en oprichter van Amazon. Volgens auteur Brad Stone, die een boek schrijft over Bezos, heeft de rijkste man ter wereld een superjacht besteld bij Oceanco.
Volledig scherm
Jeff Bezos is eigenaar en oprichter van Amazon. Volgens auteur Brad Stone, die een boek schrijft over Bezos, heeft de rijkste man ter wereld een superjacht besteld bij Oceanco. © Reuters

Rijkste man op aarde bestelt superjacht bij Nederlands bedrijf (en een ‘bijbootje’ voor zijn vriendin)

De Nederlandse superjachtbouwer Oceanco gaat een luxejacht bouwen voor Jeff Bezos, de rijkste man op aarde. Dat schrijft het financiële persbureau Bloomberg, dat zich baseert op passages uit het boek ‘Amazon Unbound’ van de Amerikaanse auteur Brad Stone. 

21 reacties

 • Gustave Olbrechts

  1 maand geleden
  Zou die man belastingen betalen ? Ik denk het niet.
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Allemaal goed en wel, maar waar kan je aanleggen met zo een gevaarte? Je stoort alle andere boten, het zicht enz.
 • robrecht Peeters

  2 maanden geleden
  niet dus zoals ex Belgische Koning Albert die zijn jacht in Italië deed bouwen en als militair vaartuig liet kwalificeren waardoor hij geen BTW hoefde te betalen en niet onbelangrijk zijn neus ophalend voor de Vlaamse jachtbouwers welke ook beslagen zijn op dit gebied
 • Daniel Corstjens

  2 maanden geleden
  De rijkste, de snelste, de beste, de slimste, de ik weet niet wat allemaal maar uiteindelijk gaan ze allemaal dood gelijk iedereen, belangrijk is hoe je uw tijd besteed hebt in uw leven, geniet van uw gegeven tijd!
 • Tim Van Acker

  2 maanden geleden
  Hij zou beter zijn personeel wat beter betalen, niet verplichten om in een fles te plassen enz.
 1. Europese Commissie neemt online reclame-technologie van Google in vizier
  1

  Europese Commissie neemt online reclame-technolo­gie van Google in vizier

  De Europese Commissie gaat de online advertentie-activiteiten van de Amerikaanse internetgigant Google onder de loep nemen. "Google is aanwezig op bijna alle niveaus van de toeleveringsketen voor online reclame. We zijn bezorgd dat Google het moeilijker heeft gemaakt voor rivaliserende online advertentiediensten om de concurrentie aan te gaan", zo verklaarde eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager dinsdag bij de lancering van het diepgaand onderzoek.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.

Geld