Reynders: "Belfius moet naar de beurs, met of zonder oplossing voor Arco"

Photo News
Een gedeeltelijke beursgang van Belfius moet er niet pas komen na een oplossing voor de Arco-coöperanten. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in L'Echo. CD&V dringt zoals bekend al langer aan op een schadeloosstelling voor de coöperanten vooraleer Belfius naar de beurs trekt. 

Reynders zegt te hopen dat de beursgang nog dit jaar kan gebeuren.

"Mijn overtuiging is dat Belfius naar de beurs moet, wat de Europese commissie ook zegt", meent Reynders. "Ik denk dat we zo de kans hebben om de schuldenlast van de staat te verkleinen, en een echte meerwaarde te boeken. Belfius is heel goed geleid, we kunnen nu de staatsschuld verkleinen en tegelijk meerderheidsaandeelhouder blijven."

De vicepremier wijst er verder nog op dat de staat geen bankier wilde blijven toen het 4 miljard euro in Belfius pompte. "Behalve de schuldenlast verkleinen moet de beursgang ook de risico's spreiden."

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).
Photo News Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  als de belastingbetaler dexia gered heeft heeft het ook onrechtstreeks arco gered ..dus moeten ze 100 procent terugbetaald worden bij een verkoop van Belfius ..

 • jo vandenberghe

  Als het over ARCO gaat staan ze met zijn allen op de rem met Van Overtveldt op kop.Terwijl als het over de Luxleaks,de panamapapers,de swissleaks en andere verkwikkelijke zaken van belastingontduiking gaat,het oorverdovend stil blijft.Wat zouden die zaken al opgebracht hebben?

 • gustaaf carpels

  Europa eist dat vreemde mensen die nog nooit gewerkt hebben in ons land dezelfde vergoedingen krijgen als wij die al 42 jaar gewerkt hebben maar mensen die hier geld op de bank investeerde ( moesten) zouden nu niet mogen terugbetaald worden nu die bank door hetzelfde werkende volk bovenwater gehouden is en waarbij de leiding al zoveel verdiend hebben dat deze kleine man allemaal al terugbetaald hadden geweest. Maar zelf hebben ze de Europese politiek 12% opslag gegeven

 • Els Vervoort

  Als een bank onduidelijke producten heeft verkocht, en dat is bewezen, dan moet die bank en de tussenpersoon dat geld teruggeven. Gaat die bank of bewegingnet daardoor failliet dan is dat maar zo. Ze hebben genoeg schilderijen die ze kunnen verkopen. De belastingbetaler mag hier alleszins nooit het slachtoffer van zijn. Om megabonussen op te strijken zijn ze rap, hun verantwoordelijkheid opnemen is wat anders.

 • Tom Faes

  De Arco aandeelhouders of spaarders of gelijk wat worden ditmaal opnieuw bedrogen nu door nva, die op alle mogelijke manieren trachten de zaak te verpesten. Van Overdveldt saboteert deze zaak op verzoek van de grote leider de wever.