Luc Haeken in zijn wijngaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Haeken in zijn wijngaard. © Joris Casaer

Reporter Luc Haekens (54) laat in zijn portefeuille kijken: “Als zelfstandige doe ik vanzelfsprekend aan pensioensparen”

Op donderdag bezoekt Luc Haekens in ‘Het grote onbekende’ op Eén Erasmusstudenten over de hele wereld, waaronder zijn dochter Justine in Schotland. Is de 54-jarige televisiemaker zélf eigenlijk opgegroeid in een gezin waar geld moest rollen? En waar trekt Vlaanderens grappigste reporter tegenwoordig met plezier z’n portefeuille voor open? In onze rubriek centen en percenten gooit hij het allemaal op tafel.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Luc Haekens bezoekt zijn dochter op Erasmus: “Een drugshol, zei de taxichauffeur. Dan slik je toch even”
  PREMIUM
  TV

  Luc Haekens bezoekt zijn dochter op Erasmus: “Een drugshol, zei de taxichauf­feur. Dan slik je toch even”

  Luc Haekens (54) mag nog eens de hort op. Bij Woestijnvis wachtte hij tevergeefs op goedkeuring van zijn reisideeën en dus richtte hij dan maar zelf een productiehuis op. Het resultaat daarvan is ‘Het grote onbekende’, waarin hij tien Erasmusstudenten - inclusief zijn eigen dochter - bezoekt. En niet altijd in de meest veilige steden. “Na die mislukte bevalling zaten we als een geslagen hond voor ons uit te kijken.”