Is lenen aan 0% voor je auto zo mooi als het lijkt?
Volledig scherm
Is lenen aan 0% voor je auto zo mooi als het lijkt? © Getty Images

Renteloze autolening bij de fabrikant? Dit zijn de addertjes

Spaargids.beHet Autosalon vindt dit jaar andermaal niet plaats omwille van de coronapandemie. Toch pakken de meeste automerken opnieuw uit met saloncondities. Een financiering aan 0% behoort tot de populairste actievoorwaarden. Spaargids.be gaat na of dat altijd de beste keuze is.

 1. Aantal bankkantoren gehalveerd sinds 2010: “Iedere dag moeten we het met minstens één fysiek kantoor minder stellen”
  Spaargids.be

  Aantal bankkanto­ren gehalveerd sinds 2010: “Iedere dag moeten we het met minstens één fysiek kantoor minder stellen”

  Elke dag verdwijnt gemiddeld meer dan één fysiek bankkantoor in ons land. Dat blijkt uit een vergelijkende studie van Spaargids.be en cijfers van Febelfin bevestigen dit. Opvallend: België heeft ondanks de fikse daling nog altijd een van de dichtste kantoornetwerken van Europa. “Maar wie digitaal niet onderlegd is, raad ik toch aan om op de trein te springen. Er is geen weg terug”, zegt Brecht Coene van Spaargids.be. Al ziet Coene ook zaken waarvoor de consument wel nog een fysieke afspraak verkiest.
 1. Rusland blijft grootste aardolieleverancier van België

  Rusland blijft grootste aardoliele­ve­ran­cier van België

  Rusland blijft met voorsprong de grootste individuele aardolieleverancier van België. Het land leverde vorig jaar meer aardolie dan in 2020, maar het aandeel zakte wel licht van 30 naar 29 procent. Dat blijkt donderdag uit de kerncijfers 2021 van Energia, de sectororganisatie van onder meer de raffinage, distributie en opslag van energieproducten. Het verbruik van brandstoffen steeg in 2021 naar vrijwel opnieuw het pre-coronaniveau.
 2. Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  In deze tiende aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim en Peter praktisch advies om te starten met crypto. Welke tools zijn er om van start te gaan in de cryptowereld? Hoe beperkt je je risico? Hoe verkrijg je bitcoins? Is er kapitaalgarantie? Wat is een broker? Welke fouten hebben Peter en Kim zelf gemaakt en wat zijn de belangrijkste stappen waar je moet opletten voor je gaat investeren? Vragen waarop we in deze tiende aflevering allemaal een antwoord op krijgen.

Geld