Een lekkende stookolietank kan in sommige gevallen voor bodemverontreiniging zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lekkende stookolietank kan in sommige gevallen voor bodemverontreiniging zorgen. © Informazout

“Reken ongeveer een euro per liter als je een tank moet vervangen”: dit kan je doen bij een lekkende stookolietank

Een lekkende stookolietank kan erg vervelend zijn, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Maar welke stappen moet je precies ondernemen als je tank de bodem vervuilt? En hoeveel gaat je dat ongeveer kosten? Het goede nieuws alvast: “Voor alle kosten van bodemsaneringswerken kan je vanaf morgen aankloppen bij het Promaz-fonds.”

 1. Sarah moest 3.500 euro cash betalen aan een spoedelektricien: “De factuur zou ik pas krijgen nadat de storting gebeurd was”
  PREMIUM

  Sarah moest 3.500 euro cash betalen aan een spoedelek­tri­cien: “De factuur zou ik pas krijgen nadat de storting gebeurd was”

  Toen Sarah ‘s nachts vreesde voor een brand in haar zekeringkast, contacteerde ze via Google een 24/7-elektricien. Na een snelle interventie eiste die onmiddellijk 3.500 euro cash. “Als ik dat niet betaalde, zou ik nog dagen zonder stroom zitten,” getuigt ze. Hoe vind je snel een betrouwbare spoedhersteller via het internet? Welke vergoedingen zijn conform? En hoe zorg je ervoor dat de brandverzekering nadien nog tussenbeide komt? Verzekeraars Serge Jacobs (Ethias) en Manu Mus (Baloise) geven advies.
 2. Banken halen Europese beurzen naar beneden: aandeel Deutsche Bank 8,5 procent omlaag
  3

  Banken halen Europese beurzen naar beneden: aandeel Deutsche Bank 8,5 procent omlaag

  De Europese beurzen hebben de handel vrijdag afgesloten met duidelijke verliezen, door nervositeit over de banken. Het aandeel van Deutsche Bank verloor op de beurs van Frankfurt vrijdag zowat 8,5 procent van zijn waarde. De sector kent sinds de recente bankperikelen in de VS en de ondergang van Credit Suisse een bewogen periode. Bovendien weegt ook een Amerikaans onderzoek over banken die mogelijk de sancties tegen Rusland omzeilen, op het beurssentiment.
 1. Deze sectoren betalen gemiddeld de hoogste lonen
  Jobat

  Deze sectoren betalen gemiddeld de hoogste lonen

  De berekening van jouw loon steunt op verschillende factoren. Heb je een diploma hoger onderwijs? Heb je een leidinggevende functie? Voer je de kernactiviteit van het bedrijf uit of ben je ondersteunend personeel? Zelfs je geslacht speelt nog altijd een rol. Wat minder opvalt, is de invloed van je sector op je loon. In bepaalde sectoren krijg je sowieso meer op het einde van de maand, ongeacht je functie binnen het bedrijf. Jobat.be toont je waar je het mooiste salaris ontvangt.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Buurtwinkel gemiddeld 21% duurder dan klassieke supermarkt, al geldt dat niet voor elk product
  PREMIUM

  Buurtwin­kel gemiddeld 21% duurder dan klassieke supermarkt, al geldt dat niet voor elk product

  Spring jij regelmatig even binnen in een kleine express-supermarkt? Makkelijk is het zeker, maar je moet er wel dieper in de geldbuidel tasten. Onze journalist vulde haar winkelkar bij Delhaize Shop & Go en Carrefour Express en vergeleek die met exact dezelfde artikelen bij AD Delhaize en Carrefour Market. Wat bleek? Voor sommige producten betaal je zo’n 22 procent meer in een buurtwinkel, bij een andere producten betaalde je niet meer dan de gewone prijs. Een overzicht.