De regering van de Amerikaanse president Biden blijkt plannen te hebben om meer toezicht te houden op de ongereguleerde handel in cryptomunten.
Volledig scherm
De regering van de Amerikaanse president Biden blijkt plannen te hebben om meer toezicht te houden op de ongereguleerde handel in cryptomunten. © REUTERS

Regering Biden wil actiever toezicht op handel in cryptomunten

De Amerikaanse regering van Joe Biden heeft plannen om actiever toezicht te gaan houden op de handel in cryptomunten. Dat heeft Michael Hsu, die voor de regering Biden mee toezicht houdt op de bankensector, gezegd in een interview met de Financial Times.

3 reacties

 • Maarten Elsen

  1 jaar geleden
  Het witwas verhaal is zever. Met crypto kan je perfect achterhalen wat waar van komt, tenzij je met munten als monero werkt maar die gaan nooit globaal geaccepteerd worden.
 • lodewijk maesen

  1 jaar geleden
  biden wilt iedereen voor alles en nog wat taxeren..socialist tot in de kist
 • Annie Vancauteren

  1 jaar geleden
  De overheden willen vooral controle. Het mag niet te goed gaan
 1. Tweets van Tesla-baas Elon Musk doen bitcoin ontploffen én crashen: hoe kan dat? Bitcoinadvocaat Thomas Spaas legt uit
  PREMIUM

  Tweets van Te­sla-baas Elon Musk doen bitcoin ontploffen én crashen: hoe kan dat? Bitcoinad­vo­caat Thomas Spaas legt uit

  In het voorjaar piekte de koers van de bitcoin tot 64.000 dollar, waarna de waarde deze week kelderde tot onder de 40.000 dollar. Oorzaak: tweets van Elon Musk die met Tesla in februari voor 1,5 miljard in de cryptomunt investeerde, maar vorige week liet weten dat je geen Tesla meer kon kopen met Bitcoin omdat die slecht is voor het milieu. Wat zit er achter die berichtjes van de Tesla-baas? We gingen te rade bij Thomas Spaas, die zichzelf bitcoinadvocaat noemt. “Positief aan het Elon-verhaal is dat er nu meer aandacht is voor CO2-uitstoot die cryptomunten veroorzaken”.
 2. Beursexpert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”
  PREMIUM

  Beursex­pert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”

  Wie met regelmaat belegt en het risico verlaagt door gespreid te beleggen in diverse sectoren en aandelen kan een mooi rendement verdienen op zijn spaargeld. Maar waarom is dan niet elke belegger even succesvol op de beurs? “Niet iedereen heeft het geduld om verstandig te beleggen”, zegt onze beursexpert Pascal Paepen. “Voor sommige beleggers gaat het nu eenmaal te traag. Zij investeren steevast in hypes zoals cryptomunten en Tesla. Waarom zou je ook 10 procent willen verdienen per jaar als je evenveel kan verdienen per dag?” Toch is beleggen in hypes meestal geen goed idee. “Vaak moeten ze hun aandelen weer verkopen met een enorm verlies”, aldus Paepen. Hij legt uit hoe je beurshypes herkent en in welke beter niet of net wel investeert.

Geld