Gwen Busseniers cryptoschool expert cryptomunten
Volledig scherm
PREMIUM
Gwen Busseniers cryptoschool expert cryptomunten © Steven Richardson

Regelgeving rond cryptomunten in aantocht: verandert dat iets aan de handel in Bitcoin en co?

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Executive Order aangekondigd om een regelgevend kader rond cryptomunten te creëren, en ook Europa werkt hieraan. Wat zal dat betekenen voor de toekomst van de cryptomarkt en de waarde van Bitcoin en altcoins? Crypto-expert Gwen Busseniers schept klaarheid. “Regeringen zullen exchanges vragen om inkijk te geven in de activiteiten van hun klanten.”

 1. Hoe herken je oplichting door cryptocriminelen? “In een mum van tijd is mijn moeder 30.000 euro kwijt, wellicht voorgoed”
  PREMIUM

  Hoe herken je oplichting door cryptocri­mi­ne­len? “In een mum van tijd is mijn moeder 30.000 euro kwijt, wellicht voorgoed”

  Waar geld circuleert, vertoeven oplichters en dieven, en dus zeker ook in de cryptowereld. De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) kreeg in de eerste jaarhelft van 2021 liefst 54 procent meer vragen en meldingen van fraude met cryptomunten dan in de eerste helft van 2020. In dit artikel reconstrueren we hoe cryptocriminelen onlangs een 75-jarige vrouw oplichtten. “Ik vrees dat we het geld nooit gaan terugzien.” Crypto-expert Gwen Busseniers legt uit hoe je zo’n oplichting kunt herkennen én jezelf ertegen beschermt.
 2. Onze geldexpert analyseert beleggingsbots en geeft advies: “Mijd alle aanbieders die beweren dat ze je gegarandeerd veel opleveren”
  PREMIUM

  Onze geldexpert analyseert beleggings­bots en geeft advies: “Mijd alle aanbieders die beweren dat ze je gegaran­deerd veel opleveren”

  Almaar meer taken worden overgenomen door robots. Waarom zouden die dan ook niet kunnen beleggen? Men spreekt dan over ‘bots’ die automatisch koop- en verkooporders uitvoeren in alle financiële instrumenten, van aandelen tot bitcoin. Zijn die bots een goed idee? We vragen het aan onze geldexpert Pascal Paepen die de voordelen afweegt tegenover de nadelen. “Een model dat alle andere beleggingssystemen verslaat? Dat is de natte droom van elke belegger, maar zoiets zal nooit bestaan.”
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.