Sven Pichal.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Pichal. © VRT - Joost Joossen

Radiopresentator Sven Pichal (41) laat in zijn portemonnee kijken: "Alles zit in ons huis. De lockdowns deden ons beseffen: nergens beter dan thuis"

Radiopresentator Sven Pichal (41) presenteert ‘De Inspecteur’ op Radio 2. Toch liet ook hij zich onlangs vangen aan cybercriminelen. In onze rubriek Centen en percenten legt hij uit hoe hij met geld omgaat en waar hij in investeert. “Mijn ouders werden veel te jong uit het leven geplukt. Daarom moet geld rollen bij mij.” 

1 reactie

 • Emi Hergersberg

  3 weken geleden
  zeker in corona tijden ervaren mensen de heerlijkheid van een eigen huisje. Maar men moet er wel wat voor doen (en laten) om het te verwerven. Bovendien hebt ge met een huis altijd werk. Door handig te zijn en thuis te blijven kunt ge veel besparen.
 1. Krisha (29) en Steven (34) betalen maandelijks 1.000 euro aan de hypotheek: “We beseffen heel goed dat we geluk hadden met de hulp van onze familie”
  PREMIUM

  Krisha (29) en Steven (34) betalen maande­lijks 1.000 euro aan de hypotheek: “We beseffen heel goed dat we geluk hadden met de hulp van onze familie”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Met een gezamenlijk inkomen van om en bij de 4.500 euro hoeven Krisha en Steven zich niet veel te ontzeggen. “Maar we doen niet zot met ons geld en kunnen ons zeker niet alles permitteren”, zeggen ze. Zo willen ze elke maand minstens 500 euro sparen en konden ze op financiële hulp van hun familie rekenen. Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.
 2. Voor winkelier Johan Bergs (44) was de tweede lockdown een lelijke streep door de rekening: “Voor 25.000 euro aan kerstdecoratie ingekocht”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Voor winkelier Johan Bergs (44) was de tweede lockdown een lelijke streep door de rekening: “Voor 25.000 euro aan kerstdeco­ra­tie ingekocht”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Johan Bergs (44) doet normaal gezien gouden zaken in zijn kerstdecoratiewinkel. De sluiting van de niet-essentiële winkels stak daar helaas een stokje voor, waardoor hij nu bijna helemaal zonder inkomen is gevallen. “Privé heb ik gelukkig niet zoveel uitgaven.” Hij vertelt hoe hij de touwtjes aan elkaar knoopt.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

Geld