Doel 3, de enige kerncentrale die momenteel nog werkt in ons land.
Volledig scherm
Doel 3, de enige kerncentrale die momenteel nog werkt in ons land. © AFP

Problemen met Belgische kerncentrales kosten Engie 600 miljoen euro

De problemen met de kerncentrales in ons land zullen dit jaar voor 600 miljoen euro wegen op de winst van het Franse energiebedrijf Engie, moederbedrijf van Electrabel.

15 reacties

 • Jan Verstrepen

  4 jaar geleden
  Niets daarvan het is wij die dat betalen.
 • Ronny Biesen

  4 jaar geleden
  En dan? Hoeveel hebben ze aan ons al verdient?
 • Gert De Vries

  4 jaar geleden
  Gelukkig zegt minister Marghem (MR): ‘Het principe “de vervuiler betaalt” is onaantastbaar. De ontmanteling van de kerncentrales mag de burger geen cent kosten.’, iets wat dit jaar nog goedgekeurd zal moeten worden door deze regering. Wordt vast vervolgd...
 • Thomas mijn gedacht

  4 jaar geleden
  Engie heeft in België meer dan 17.000 werknemers stopt toch om constant dit bedrijf zwart te maken. het is een van de grootste werkgevers in ons landje
 • Inge De Keyzer

  4 jaar geleden
  en wie gaat dat terug betalen ...... juist wij de klanten
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.

Geld