President Nayib Bukele voegde op zijn Twitter-profielfoto 'lasereyes' toe, een populaire meme onder bitcoinfans. Hij postte ook een filmpje dat moet aantonen hoe vulkanen energie kunnen opwekken.
Volledig scherm
President Nayib Bukele voegde op zijn Twitter-profielfoto 'lasereyes' toe, een populaire meme onder bitcoinfans. Hij postte ook een filmpje dat moet aantonen hoe vulkanen energie kunnen opwekken. © Twitter

President El Salvador plaatst ‘lasereyes’ en wil bitcoin minen met vulkaanenergie

BitcoinNayib Bukele, president van El Salvador, wil vulkanische energie gaan gebruiken voor het minen of ontginnen van bitcoins. Hij heeft het staatsbedrijf dat zich bezig houdt met geothermische energie gevraagd daartoe een plan op te maken. El Salvador is het eerste land ter wereld dat van bitcoin een wettelijk betaalmiddel maakt. Op Twitter voegde Bukele aan zijn profielfoto ‘lasereyes’ toe, een populaire meme bij bitcoinfans.

6 reacties

 • John Stahl

  13 uur geleden
  Eens Bitcoin echt als betaalmiddel gebruikt wordt valt het op zijn gat. Er kunnen maximum een half miljoen transacties per dag worden gedaan. 6 Blokken/Hr x 3500 Transacties/Blok x 24Hr = 504.000 Transacties/dag Visa en Mastercard doen 62+ Miljard transacties per dag. Het duurt 60 minuten voor een Bitcoin transactie gevalideerd is.
 • Benjamin De Graef

  3 dagen geleden
  USD blijft ook geaccepteerd worden Bart Verbeeck....
 • ivan de ridder

  3 dagen geleden
  Dit lijkt me vooral een PR-stunt. Een jonge president die zichzelf als 'innovatief' wil laten optekenen en El Salvador zo ook terug op de kaart brengt. Evenwel benieuwd of voldoende nagedacht is over de impact op de financiële infrastructuur van het land.
 • Bart Verbeeck

  3 dagen geleden
  Dit zal de Amerikanen niet bevallen. Als reserve currency buiten spel gezet worden? Ben benieuwd wanneer andere landen zullen volgen om zo de USA sancties via de USD te blokkeren.
 • Bjorn Viane

  4 dagen geleden
  Ook is de bitcoin nu DE legale currentie van El Salvador. (ja je kan/ moet nu je rekening betalen in btc)
 1. Tweets van Tesla-baas Elon Musk doen bitcoin ontploffen én crashen: hoe kan dat? Bitcoinadvocaat Thomas Spaas legt uit
  PREMIUM

  Tweets van Te­sla-baas Elon Musk doen bitcoin ontploffen én crashen: hoe kan dat? Bitcoinad­vo­caat Thomas Spaas legt uit

  In het voorjaar piekte de koers van de bitcoin tot 64.000 dollar, waarna de waarde deze week kelderde tot onder de 40.000 dollar. Oorzaak: tweets van Elon Musk die met Tesla in februari voor 1,5 miljard in de cryptomunt investeerde, maar vorige week liet weten dat je geen Tesla meer kon kopen met Bitcoin omdat die slecht is voor het milieu. Wat zit er achter die berichtjes van de Tesla-baas? We gingen te rade bij Thomas Spaas, die zichzelf bitcoinadvocaat noemt. “Positief aan het Elon-verhaal is dat er nu meer aandacht is voor CO2-uitstoot die cryptomunten veroorzaken”.
 2. Beursexpert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”
  PREMIUM

  Beursex­pert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”

  Wie met regelmaat belegt en het risico verlaagt door gespreid te beleggen in diverse sectoren en aandelen kan een mooi rendement verdienen op zijn spaargeld. Maar waarom is dan niet elke belegger even succesvol op de beurs? “Niet iedereen heeft het geduld om verstandig te beleggen”, zegt onze beursexpert Pascal Paepen. “Voor sommige beleggers gaat het nu eenmaal te traag. Zij investeren steevast in hypes zoals cryptomunten en Tesla. Waarom zou je ook 10 procent willen verdienen per jaar als je evenveel kan verdienen per dag?” Toch is beleggen in hypes meestal geen goed idee. “Vaak moeten ze hun aandelen weer verkopen met een enorm verlies”, aldus Paepen. Hij legt uit hoe je beurshypes herkent en in welke beter niet of net wel investeert.

Geld