Premier De Croo over loonakkoord: “Twintigers en dertigers van vandaag gaan hier niet voor betalen”

Het akkoord om de lonen te doen stijgen zal mensen in de laagste looncategorie prikkelen om te gaan werken, waardoor meer mensen aan de slag zullen gaan. Zo reageert premier Alexander De Croo (Open Vld) op de kritiek van N-VA dat er geen activerende maatregelen in het ontwerpakkoord zitten. Ook de structurele kost van de maatregelen voor de regering zal beperkt zijn, verwacht de premier. “De twintigers en dertigers van vandaag gaan hier absoluut niet voor betalen”, maakt De Croo zich sterk bij VTM NIEUWS.

81 reacties

 • Eddy Douwen

  1 week geleden
  Wordt het nu is niet hoge tijd dat de politiekers zelf ook is gaan besparen in hun eigen rangen en senaat afschaffen en teveel politiekers ,daarvan ook een deel ontslaan ,20 is genoeg goed omringd door experten en en met regels zodat ze niet aan kassa kassa meer kunnen doen,graag zulke partij die goed doet voor het gewone volk en stopt met die geldverslindende overheid die er nu aan is
 • Moniek Smets

  2 weken geleden
  De belastingbetalers en dat zijn toch ook twintigers en dertigers
 • nicole desseyn

  2 weken geleden
  Het resultaat zal zijn dat de 20 er en 30 ers langer zullen moeten werken
 • Ronny Van de Wal

  2 weken geleden
  je kan hem niet op een leugen pakken want het zullen de volgende generatie's zijn die betalen.“Twintigers en dertigers van vandaag gaan hier niet voor betalen”Het zullen hun kinderen zijn dus.Zeker en vast niet zijn kinderen.
 • Jan Boden

  2 weken geleden
  Misschien een taskforce oprichten om uit te zoeken wie dat gaat betalen.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!

Geld