Sinds buitenlanders geen belasting betalen op hun inkomen, gingen duizenden gepensioneerden uit Europa in de Algarve wonen.
Volledig scherm
Sinds buitenlanders geen belasting betalen op hun inkomen, gingen duizenden gepensioneerden uit Europa in de Algarve wonen. © Shutterstock

Portugal wil inkomensbelasting invoeren voor gepensioneerde inwoners uit Europa

GeldIn Portugal heeft de regerende socialistische partij een wetsvoorstel klaar waardoor buitenlanders 10% belastingen zouden moeten betalen op hun inkomen. Na de financiële crisis van tien jaar geleden had het land op fiscaal gunstregime opgezet om vermogende buitenlanders te lokken, om de economie aan te zwengelen.

 1. Is een wederopname van je woonlening interessant? Geldexpert Pascal Paepen: “Goedkoop, maar niet zonder risico’s”
  PREMIUM
  1

  Is een wederopna­me van je woonlening interes­sant? Geldexpert Pascal Paepen: “Goedkoop, maar niet zonder risico’s”

  Wij Belgen zijn kampioen in het recycleren. Maar wist je dat je ook vrij eenvoudig je woonlening kan recycleren? “Je leent dan opnieuw het bedrag dat je al hebt terugbetaald, of een deel ervan”, zegt onze financieel expert Pascal Paepen. En dat heeft zo zijn voordelen, al zijn er ook valkuilen aan verbonden. De geldexpert licht toe of een wederopname van een hypotheeklening interessant is voor jou. Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen

Geld