Als een nieuwe Jumbowinkel wordt geopend (hier in Bree) duwt Frits van Eerd (rechts) hoogstpersoonlijk op de knop van het confettikanon.
Volledig scherm
PREMIUM
Als een nieuwe Jumbowinkel wordt geopend (hier in Bree) duwt Frits van Eerd (rechts) hoogstpersoonlijk op de knop van het confettikanon. © Jumbo

PORTRET. Wie is Frits van Eerd, topman van Jumbo? “Het moet vooruitgaan, maar ook leuk en gezellig blijven”

Vanochtend viel de Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en de politie binnen in de villa van Frits van Eerd. Van Eerd (57) bouwde de voorbije 20 jaar een klein familiebedrijf uit tot een keten van bijna 700 Jumbo-warenhuizen. Portret van de man die ooit als ‘Fritske’ een hit met een carnavalskraker scoorde. Ook in zijn knalgele racewagen boekte hij al overwinningen, maar in vergelijking met zijn supermarkten stellen die succesjes weinig voor.

  1. GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijkse uitgaven met die van andere Vlamingen

    GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijk­se uitgaven met die van andere Vlamingen

    Iedere maand spenderen Vlamingen gemiddeld 1128,6 euro in de supermarkt. Voor alle kosten die met wonen te maken hebben - van energierekening tot huur of hypotheekafbetaling -betalen we gemiddeld 953,6 euro per maand. Dat blijkt uit een bevraging van HLN*. Hoe verhouden jouw onkosten zich ten opzichte van die van anderen? In onze Geldwijzer kan je jouw maandelijkse uitgaven vergelijken met die van vergelijkbare Vlaamse huishoudens.