Je portemonnee kwijtraken is geen pretje. Zo maak je meer kans om hem terug te krijgen.
Volledig scherm
Je portemonnee kwijtraken is geen pretje. Zo maak je meer kans om hem terug te krijgen. © Getty Images

Portemonnee verloren? Dan zit er maar beter (veel) geld in

Iedereen heeft wellicht al eens ergens zijn portemonnee verloren of die laten liggen. En natuurlijk hoop je dan op een eerlijke vinder. Die kans kun je zelf vergroten, zo blijkt uit onderzoek dat verschenen is in het wetenschappelijk tijdschrift Science. De inhoud van je portemonnee heeft namelijk invloed op het gedrag van de vinder.

15 reacties

 • Inge Verbist

  2 weken geleden
  Vorige zomer aan zee in een winkel een dikke portemonnee gevonden in het karretje dat ik nam. Mooi gaan afgeven aan de kassa en een 10-tal minuten later is de politie de portemonee komen ophalen om aan d ehand van de identiteitspapieren de eigenaar te vinden en zo de portemonnee terug te geven. Dat heb ik trouwens een aantal jaar geleden ook gedaan met een nog volle envelop maaltijdcheques die in de kar bij de colruyt waren blijven liggen. Ook bij de kassa afgegeven. Eerlijk duurt het langst.
 • Gilbert Rodts

  2 jaar geleden
  Grote onzin. Iemand die dat vindt zal het geld er uit halen en de rest laten zitten dat is de werkelijkheid .
 • Miranda Van der sande

  2 jaar geleden
  Allemaal onzin. Heb tot 2 x toe een portefeuille gevonden, weliswaar zonder geld, maar steeds met veel documenten erin. Ik spreek van 35 jaar terug. Heb veel moeite gedaan en tijd verloren om de eigenaars te vinden en heb hen de verloren portefeuille overhandigd. Heb in de 2 gevallen geen dank u, nog een vinders beloning gekregen. Het toppunt was dat ik bekeken werd, alsof ik het geld gestolen had. Heb er toen dagen, als jong meisje er wakker van gelegen.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Wat is veel geld ? Vroeger was 400 fr véél, nu is ht een peulschilletje van nog amper 10 euro
 • Kiekens Patrick

  2 jaar geleden
  Ik heb ooit in de jaren 80 (!) een portefeuille gevonden van een dame met hierin meer dan 7.000 Belgische Frank en heel wat andere spullen (rijbewijs, kredietkaarten, ...) noem maar op. Ik bracht alles terug bij de eigenares. Zij was zo gelukkig dat ik 1.000 BEF moest aannemen. Iedereen gelukkig en zo hoort het... vindersloon of niet...