Je portemonnee kwijtraken is geen pretje. Zo maak je meer kans om hem terug te krijgen.
Volledig scherm
Je portemonnee kwijtraken is geen pretje. Zo maak je meer kans om hem terug te krijgen. © Getty Images

Portemonnee verloren? Dan zit er maar beter (veel) geld in

Je portemonnee laten liggen bij de kassa van de supermarkt, op een tafeltje in het restaurant waar je net hebt gegeten, of wandelend op straat uit je tas laten vallen. Hoe stom ook: het overkomt veel mensen weleens. En áls je het meemaakt, hoop je natuurlijk op een eerlijke vinder. Die kans kun je zelf vergroten, zo blijkt uit onderzoek dat verschenen is in het wetenschappelijk tijdschrift Science. De inhoud van je portemonnee heeft namelijk invloed op het gedrag van de vinder.

14 reacties

 • Gilbert Rodts

  2 maanden geleden
  Grote onzin. Iemand die dat vindt zal het geld er uit halen en de rest laten zitten dat is de werkelijkheid .
 • Miranda Van der sande

  2 maanden geleden
  Allemaal onzin. Heb tot 2 x toe een portefeuille gevonden, weliswaar zonder geld, maar steeds met veel documenten erin. Ik spreek van 35 jaar terug. Heb veel moeite gedaan en tijd verloren om de eigenaars te vinden en heb hen de verloren portefeuille overhandigd. Heb in de 2 gevallen geen dank u, nog een vinders beloning gekregen. Het toppunt was dat ik bekeken werd, alsof ik het geld gestolen had. Heb er toen dagen, als jong meisje er wakker van gelegen.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Wat is veel geld ? Vroeger was 400 fr véél, nu is ht een peulschilletje van nog amper 10 euro
 • Kiekens Patrick

  2 maanden geleden
  Ik heb ooit in de jaren 80 (!) een portefeuille gevonden van een dame met hierin meer dan 7.000 Belgische Frank en heel wat andere spullen (rijbewijs, kredietkaarten, ...) noem maar op. Ik bracht alles terug bij de eigenares. Zij was zo gelukkig dat ik 1.000 BEF moest aannemen. Iedereen gelukkig en zo hoort het... vindersloon of niet...
 • adam naaktgeboren

  2 maanden geleden
  Heb het ook meegemaakt. De eerlijke vinder bracht hem persoonlijk bij mij thuis. Een ruige man op een moto. Heb hem toen zelfs meer dan 20€ gegeven gezien de hele administratie rondslomp die ik door deze fijne man heb kunnen vermijden. Dit op een zondagnamiddag die eventjes in duigen dreigde te vallen.

Geld