Porsche pakt uit met futuristisch superjacht

De kromme lijnen doen denken aan het ontwerp van de ‘Porsche 911'.
Camper & Nicholsons De kromme lijnen doen denken aan het ontwerp van de ‘Porsche 911'.
Voor wie rijker is dan de zee diep, is er een nieuw speeltje. Ontwerpers van Porsche hebben de ‘Royal Falcon One’ gelanceerd, een futuristisch ogend superjacht. In het speeltje voor miljardairs herken je al snel de ‘kromme lijn’ van het design van de Porsche 911.

De boot werd gebouwd door ‘Royal Falcon Fleet’ in samenwerking met ontwerpers van Studio F. A. Porsche, dat deel uitmaakt van de Duitse fabrikant van sportwagens. Het superjacht is exclusief te koop bij ‘Camper & Nicholsons’. Een prijs hebben ze niet bekendgemaakt, want die is enkel ‘op aanvraag’. Aan het ontwerp van het schip is tien jaar lang gewerkt.

Verkoper Hugo Van Schaik omschrijft het schip als “een ruimteschip op het water”. De boot is 41,14 meter lang. Er zijn vijf slaapkamers voor in totaal tien gasten. Daarnaast is nog plaats voor een 10-koppige crew. Wie meevaart, geniet van “veel ruimte in een esthetisch en luxueus doch functioneel interieur”. 

Camper & Nicholsons

De beste materialen

Aan boord zijn zowel binnen als buiten luxueuze eetruimtes, een bar en jacuzzi en overal zijn de beste materialen voor gebruikt. De grote ramen bieden telkens een panoramisch uitzicht.

Het jacht zou een erg laag brandstofverbruik hebben. Het vaart aan een gemiddelde snelheid van 15 knopen of 28 km/u en heeft een topsnelheid van 35 knopen of 65 km/u.

De stuurcabine.
Camper & Nicholsons De stuurcabine.
De middengang van het schip.
Camper & Nicholsons De middengang van het schip.
Een cabine voor de gasten.
Camper & Nicholsons Een cabine voor de gasten.
Camper & Nicholsons
Camper & Nicholsons
Camper & Nicholsons
Camper & Nicholsons
Camper & Nicholsons
Camper & Nicholsons
Camper & Nicholsons
Camper & Nicholsons
Royal Falcone One, designed by Porsche
Camper & Nicholsons Royal Falcone One, designed by Porsche10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • petra de boeck

  dat ziet er in ieder geval een pak milieuvriendelijker uit dan mijn 15 jaar oude diezel die een gemiddeld van 5l verbruikt... maar ja, ik ben dan ook geen miljardair die geen rekening moet houden met het milieu... laat de gewone man maar betalen voor het milieu, zodat de rijken kunnen blijven vervuilen

 • Gerd Peeters

  Tja en dan ligt dat jacht te pronken bij de andere jachten in de haven, want uitvaren kost teveel.

 • stijn vandamme

  Dit is GEEN onderdeel van de Porsche auto fabrikant (Porsche AG), maar van het Porsche Holding, (Porsche SE) die op zijn beurt eigenaar is van Porsche Design (porsche Studio) Porsche Engineering VAG En VAG is eigenaar van Porsche AG Design en studio zijn dus GEEN onderdeel van de auto fabrikant.

 • Joeri De clercq

  Zie daar geen Porsche lijnen in hoor,, wel een machtige jacht !

 • wouter bauwens

  Anuna was toch een raceship aan het zoeken?