Bancontact en Payconiq kennen een recordjaar.
Volledig scherm
Bancontact en Payconiq kennen een recordjaar. © RV

Populariteit van betalingen met kaart en kaartlezer daalt zienderogen: dit alternatief blijft groeien

Spaargids.be­Er werden dit jaar al meer dan 2 miljard betalingen gedaan met Bancontact of Payconiq. Het is de eerste keer dat die kaap in één jaar werd overschreden. In twaalf jaar tijd is het aantal elektronische betalingen zo meer dan verdubbeld. Spaargids.be overloopt de cijfers.

 1. 300.000 werknemers verliezen tot 8 vakantiedagen door coronawerkloosheid: expert legt uit hoe je toch meer verlof kan opnemen
  PREMIUM

  300.000 werknemers verliezen tot 8 vakantieda­gen door coronawerk­loos­heid: expert legt uit hoe je toch meer verlof kan opnemen

  Volgens de christelijke vakbond ACV verliezen meer dan 300.000 werknemers vakantiedagen als gevolg van de coronawerkloosheid. Wat zijn je rechten wanneer je hierdoor verlof misloopt? Is het slim om onbetaald vakantie te nemen? En vanaf wanneer kom je in aanmerking voor Europees verlof? Juridisch adviseur Marijke Beelen van hr-dienstenbedrijf Acerta overloopt de mogelijkheden én legt de addertjes onder het gras bloot: “Wanneer je onbetaald verlof neemt, zet je best enkele afspraken op papier.”
 2. “Gemiddeld zit ik sinds 2008 aan een jaarlijks rendement van 5,4 procent”: ervaren belegger Kristof (45) toont zijn portefeuille
  PREMIUM

  “Gemiddeld zit ik sinds 2008 aan een jaarlijks rendement van 5,4 procent”: ervaren belegger Kristof (45) toont zijn portefeuil­le

  Heel wat mensen zetten tijdens de coronaperiode hun allereerste stappen op de beurs. Maar hoe vergaat het beleggers die al veel langer bezig zijn? Wat zijn hun beste en slechtste aandelen ooit? Welke tips en trucs schudden zij uit hun mouw? En welke fouten maakten zij als prille investeerders? Vandaag laten we Kristof Kimpe (45) uit Beerse aan het woord. Hij mispakte zich als jonge belegger aan twee grote beurscrashes, maar gaf de moed niet op. Onze geldexpert Pascal Paepen analyseert zijn verhaal.
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.