(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ROBIN UTRECHT

Piloten van Ryanair leggen opnieuw het werk neer op 23 en 24 juli

Piloten van Ryanair in België en Frankrijk gaan in het weekend van 23 en 24 juli opnieuw staken. Dat bevestigt Didier Lebbe van de christelijke vakbond CNE aan Belga. De piloten voelen zich “miskend” en wachten nog steeds op een salarisverhoging, aldus de vakbondsman. Er zullen naar alle waarschijnlijkheid vluchten worden geschrapt. Het zou in totaal om zo’n 210 vluchten gaan: 180 op de luchthaven van Charleroi en 30 op de luchthaven van Zaventem. 

17 reacties

 • Evan De Jongh

  5 maanden geleden
  Mensen lees het artikel eens deftig, waarom staken ze. Ze hebben een deel van hun loon ingeleverd tijdens Corona, wie van jullie heeft dit ook gedaan? Nu corona (volgens velen) voorbij is willen ze terug hun loon van voordien, aangezien de luchtvaart terug op volle toeren draait, al gezien hoe vol de vliegtuigen weer zitten? Als ze u vragen om tijdelijk een deel van u loon af te staan omdat het moeilijk gaat en als het beter gaat je terug uw hoger loon krijgt wie gaat dit doen denk je?
 • Pieter Janssens

  5 maanden geleden
  Wie houdt hen tegen om een andere maatschappij te zoeken ? Indien er geen is, wees dan blij dat je werk hebt. Meer dan 1 weekend staken kunnen ze zich financieel niet permiteren. Leningen moeten betaald worden.
 • Roger Versavel

  5 maanden geleden
  Geen enkele getroffen reiziger zal de Ryan-air top iets verwijten, maar wel diegene die staken in deze vakantieperiode. Geen werk hebben betaalt nog minder.
 • Didier van Bendegem

  5 maanden geleden
  Ik krijg geen enkel flesje water op mijn werk als dakwerker, wat voor een bende leeghangers zijn jullie eigenlijk.
 • Philip Rademakers

  5 maanden geleden
  Binnenkort over en uit met de Belgische piloten. Ze willen ze nergens nog aanwerven. En dit niet enkel voor piloten. Automatische loonindexatie is einde verhaal voor Belgische investeerders/ondernemers die tewerkstellen en werven.