REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Philips-topman verdient 68 keer zoveel als werknemer en vindt dat "goed te verdedigen"

Philips-topman Frans van Houten vindt zijn beloning, die 68 keer zo hoog is als van de gemiddelde werknemer bij het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf, "goed te verdedigen". Dat zei hij zondag in een reactie op vragen over de loonkloof.

24 reacties

 • Ghijs Elvan

  2 jaar geleden
  CEO’s verdienen het loon voor wat zij realiseren en niet voor wat zij doen. Dat is ook zo bij andere beroepen. Op topniveau - waar CEO’s en profballers spelen - betekent net iets beter zijn een immens verschil maken. Hun impact is groot. Voetballers en CEO's worden betaald voor de opbrengst die ze genereren, niet om tegen een bal te stampen of hard te werken. Een minder goede speler of CEO leidt tot veel minder club- of bedrijfsinkomsten. Onze CEO verdient tercht €20 miljoen per jaar.
 • Rody Franks

  2 jaar geleden
  Nee hoor, verantwoordelijkheid betekent enkel: met de pluimen gaan lopen als het goed gaat en paraplu openen en werknemers ontslaan als het slecht gaat. Dat spelletje is toch wel al eeuwen gekend. De TW van om het even welke ceo is nagenoeg nul.
 • Marco Maerten

  2 jaar geleden
  Marc Vinck,het is wel DANKZIJ zijn werknemers dat hij zoveel geld krijgt..oeps! Vergeten?
 • Maxime De haes

  2 jaar geleden
  loon werknemer gem 2000 maal 12maand is 24000€/ jaar 40jaar werk is ongeveer 960 000€ op een ganse carriere... zegt genoeg zeker
 • Georges Baaths

  2 jaar geleden
  Schandalig laat deze ook maar werken voor een 3000 euro bruto
 1. Verzekeraars beloven snelle actie om schade watersnood te vergoeden: “Claims zullen oplopen tot meer dan 150 miljoen euro”

  Verzeke­raars beloven snelle actie om schade watersnood te vergoeden: “Claims zullen oplopen tot meer dan 150 miljoen euro”

  De Belgische verzekeraars moeten al minstens 150 miljoen euro uitkeren na de overstromingen. De totale schade zal dat bedrag ruim overtreffen en kan in de honderden miljoenen lopen. Wie meer dan 5.000 euro schade heeft geleden, kan op vrij korte termijn al een voorschot via de verzekering krijgen, zegt beroepsvereniging Assuralia. Dat schrijven ‘De Morgen’ en ‘Het Belang van Limburg’.
 2. Sociale vrede kost begroting 138 miljoen euro

  Sociale vrede kost begroting 138 miljoen euro

  Het sociaal akkoord zal de begroting van 2022 zowat 138 miljoen euro kosten. Dat vernam De Tijd van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS), zo schrijft de krant vandaag. Daarvan gaat 111 miljoen naar het vermijden van hogere sociale bijdragen en belastingen voor de werknemers, wat ertoe leidt dat bij mensen met de laagste lonen netto vrijwel gelijk zal zijn als bruto. Zowat 19 miljoen gaat naar een lasten­verlaging voor de werkgevers. De budgettaire impact is recurrent.

Geld