Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) (l) stuurde een aanmanende brief naar Ryanair-topman Michael O'Leary (r) waarin hij vraagt om het sociale conflict niet te laten escaleren.
Volledig scherm
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) (l) stuurde een aanmanende brief naar Ryanair-topman Michael O'Leary (r) waarin hij vraagt om het sociale conflict niet te laten escaleren. © Photonews

Peeters stuurt brief naar Ryanair-baas: "Laat conflict niet escaleren"

Na waarschuwingsbrieven van Ryanair aan de stakers, vraagt minister van Werk Kris Peeters aan topman Michael O'Leary "om het sociaal conflict niet te laten escaleren". De christelijke vakbond had de Belgische en Europese autoriteiten om een reactie gevraagd. 

  1. Europese Commissie over staking Ryanair: "Niet elke passagier heeft recht op extra vergoeding"

    Europese Commissie over staking Ryanair: "Niet elke passagier heeft recht op extra vergoeding"

    De staking bij Ryanair vandaag en morgen zal al zeker zowat 23.500 passagiers van en naar België treffen: 16.500 op Charleroi en meer dan 7.000 op Brussels Airport. Dat blijkt uit een rondvraag bij de betrokken luchthavens. Ongeveer 80 procent van het Belgische personeel op Brussels Airport legt het werk neer. Eerder klonk ook dat getroffen passagiers recht zouden hebben op een extra schadevergoeding omdat de staking te laat werd aangekondigd. Maar dat recht geldt niet voor elke passagier, oordeelt de Europese Commissie.

Geld