Parket vervolgt KBC voor witwassen miljoenen van ondernemersfamilie

Een KBC-logo.
BELGA Een KBC-logo.
Het parket van Oost-Vlaanderen vervolgt KBC Bank en KBC Groep voor het helpen witwassen van vele miljoenen euro's zwart geld van een ondernemersfamilie. Dat schrijft De Tijd vandaag. De familie runt het Lokerse ramen- en deurenbedrijf Engels. De witwaszaak wordt vrijdag ingeleid voor de correctionele rechtbank van Gent.

Naast KBC vervolgt het parket ook leden van de familie Engels, samen met hun fiscaal advocaat. 

De familie Engels startte ongeveer 13 jaar geleden met het overbrengen van miljoenen euro's zwart geld die ze tot dan in Zwitserland verborgen had gehouden. Het geld belandde in ons land op rekeningen van de familie bij KBC.

KBC wordt als mededader vervolgd omdat bij de bank alarmbellen hadden moeten afgaan toen de miljoenen terugkwamen uit Zwitserland. "KBC is ervan overtuigd geen enkel misdrijf te hebben begaan en zal zijn verdediging voorbehouden voor de rechtbank", reageert KBC-woordvoerster Viviane Huybrecht in De Tijd.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Polutnik Ronald

  Je moet Nederland niet vegelijken met België , want daar is maar één regering en veel minder ambtenaren en minder topfunctionarissen en minder topmanagers ook met minder loon. Dus waar zit het verschil .

 • Polutnik Ronald

  Daar zal niks van komen , en dan volgt de wet van verjaring .

 • Pieter Janssens

  Misschien de benzine en diesel nog eens opslaan, we hebben geld nodig; Een kleine 11 miljard. Vraag eens aan Nederland hoe dat zij het doen ? Die hebben evenveel overschot... precies of die hebben onze portefeuille gevonden .

 • Urbain Schuermans

  hier? in Belgie?? een bank???? kan niet dit is zulk een proper landje???

 • Michel Van der Hoydowch

  Het was destijds algemeen gebruik . Wat wil je met een zeer hoge belastingsdruk en te weinig in retour. 50% belastingen en bij vererving nog eens tot 65 % is wat te veel van het goede. Maar we zijn op de goede weg,indien het internationaal aangepakt wordt.