Bestelwagen PostNL
Volledig scherm
Bestelwagen PostNL © JVDS

Pakketjes laten leveren met PostNL wordt duurder door hoge inflatie

PostNL waarschuwt dat het de tarieven voor zijn diensten moet verhogen vanwege de hoge inflatie. Daardoor kampt het Nederlandse post- en pakketbedrijf onder meer met stijgende brandstofkosten. Tegelijkertijd merkt de onderneming dat er de laatste tijd minder pakketten worden verzonden.

 1. Zodra inspecteurs binnenvallen, waarschuwt PostNL chauffeurs: “Kom nu niet af”
  PREMIUM

  Zodra inspec­teurs binnenval­len, waarschuwt PostNL chauffeurs: “Kom nu niet af”

  Als de inspectiediensten binnenvallen, worden de chauffeurs van PostNL gewaarschuwd. Dat blijkt uit onderzoek van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’. Een verantwoordelijke van het bedrijf vertelt ons dat dit “al zeker zes keer” gebeurde. PostNL verklaart zelf dat ze eenmalig hun chauffeurs tijdens een controle omgeleid hebben. Een oud-onderaannemer legt ons uit hoe alles werkt: “We vormen één kliek.”
 1. Olie wordt flink duurder door geruchten over terugschroeven van productie, gasprijs zakt

  Olie wordt flink duurder door geruchten over terug­schroe­ven van productie, gasprijs zakt

  De olieprijzen zijn vandaag flink gestegen omdat verwacht wordt dat het oliekartel OPEC en zijn bondgenoten later deze week zullen beslissen om de productie fors te verminderen. De vrees voor een economische recessie neemt toe en dus zou de productie mogelijk met meer dan een miljoen vaten per dag worden teruggeschroefd, luidde het zondag bij anonieme bronnen. Dat zou de grootste daling zijn sinds de coronapandemie.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 3. Een kwart van koeriers PostNL betrapt op inbreuken: “PostNL heeft mijn leven geruïneerd”
  PREMIUM

  Een kwart van koeriers PostNL betrapt op inbreuken: “PostNL heeft mijn leven geruïneerd”

  In het onderzoek naar de werking van PostNL België vond de sociale inspectie inbreuken bij maar liefst een vierde van hun chauffeurs en onderaannemers. Dat blijkt uit het onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Daarnaast zou volgens de sociale inspectie jaarlijks minstens 5,8 miljoen euro aan sociale bijdragen ontdoken worden. “Daarom zijn studenten gemakkelijker. Je moet ze niet inschrijven en moet geen RSZ betalen”, getuigt een onderaannemer van PostNL.