Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Pakje sigaretten wordt 25 cent duurder

De regering verhoogt de accijnzen op tabak waardoor een gemiddeld pakje sigaretten 25 cent duurder wordt. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in de Kamer. De opbrengst wordt gebruikt voor een lastenverlaging voor de middenklasse, benadrukt hij.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. ONZE OPINIE. De verwachting dat 7 partijen met zo'n ideologische spanwijdte tot een goede deal zouden komen was laag. Dan spring je met gemak over de lat
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. De verwach­ting dat 7 partijen met zo'n ideologi­sche spanwijdte tot een goede deal zouden komen was laag. Dan spring je met gemak over de lat

  Het is ongelooflijk voorspelbaar. Bij een grote deal tussen regeringspartijen vallen spontaan de woorden 'historisch', 'ongezien', 'een trendbreuk', 'een scharniermoment'. Herinner u de gezwollen woorden van Charles Michel! Dat was gisteren bij de regering-De Croo niet anders. Intussen ook bekend als 'de plusjesploeg' - vrij naar Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat label wordt maar minnetjes onthaald. The proof of the pudding is namelijk in the eating.

Geld