Arbeidseconoom Stijn Baert ziet sterke regionale verschillen in de werkloosheidsgraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidseconoom Stijn Baert ziet sterke regionale verschillen in de werkloosheidsgraad. © Sofie Silbermann

Opvallende verschillen in tewerkstelling in de provincies: “Henegouwen telt 4 keer zoveel werkzoekenden als Oost-Vlaanderen

Op het vlak van tewerkstelling en werkloosheid blijken er enorme regionale verschillen te zijn. Zo is in Henegouwen, Namen en Luik meer dan 1 op 4 werklozen noch aan het werk noch op zoek naar werk. Onze werkexpert, professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent), zoekt uit hoe dat komt.

 1. Je buurman met veel minder werkjaren kan toch zelfde pensioen krijgen als jij. Onze werkexpert legt uit hoe dat komt
  PREMIUM

  Je buurman met veel minder werkjaren kan toch zelfde pensioen krijgen als jij. Onze werkexpert legt uit hoe dat komt

  Landen ze of landen ze niet? Dat lijkt bij Wetstraat-watchers de grote vraag te zijn wanneer het gaat over de besprekingen die de federale regering voert over een hervorming van onze pensioenen. Zal dit een akkoord zijn dat de betaalbaarheid van onze pensioenen voor de komende decennia verzekert? En dus: kan dit jongeren geruststellen dat er ook voor hen een comfortabele oude dag in zit? Onze werkexpert Stijn Baert heeft sterk zijn twijfels.
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.
 1. “De ‘hardwerkende Vlaming’ is misschien een cliché, maar ook realiteit”: 5 stellingen over het nijpend personeelstekort
  PREMIUM

  “De ‘hardwer­ken­de Vlaming’ is misschien een cliché, maar ook realiteit”: 5 stellingen over het nijpend personeels­te­kort

  Op de luchthaven van Zaventem, maar ook in andere sectoren, zijn er handen te kort. Maar waarom raken vacatures zo moeilijk ingevuld? Arbeidsexpert Stijn Baert analyseert in Dag Allemaal vijf vaak geopperde stellingen over het personeelstekort en waarschuwt: “We moeten vermijden dat bedrijven vacatures weer liquideren voor ze ingevuld raken. Dat zou dramatisch zijn voor werkzoekenden én de staatskas.”
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.