John McAfee zou de prijzen van cryptomunten hebben opgedreven door handig gebruik te maken van zijn grote schare volgers op Twitter.
Volledig scherm
John McAfee zou de prijzen van cryptomunten hebben opgedreven door handig gebruik te maken van zijn grote schare volgers op Twitter. © REUTERS

Oprichter antivirusbedrijf McAfee beschuldigd van fraude met crypto’s

De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee wordt beschuldigd van fraude en witwassen. Hij zou de prijzen van cryptomunten kunstmatig hebben opgedreven door handig gebruik te maken van zijn grote schare volgers op Twitter. Volgens de Amerikaanse justitie heeft hij zo samen met zijn bodyguard, die mee zou hebben gewerkt aan de fraude, meer dan 13 miljoen dollar verdiend.

2 reacties

 • Carlo De nys

  6 maanden geleden
  Crypto belegging zijn niet strafbaar in België. Je bent als Belg wel verplicht je inkomsten aan te geven, maar vanaf dat punt kan je ook onkosten ingeven. Zoek het maar eens deftig op. Hoe en wat, zijn meerdere krantenartikels van verschenen in verleden zelfs in deze krant dacht ik, zoek maar eens op
 • Marcus Camps

  7 maanden geleden
  Aandelen omhoog praten, als dat al strafbaar is, er gebeurt niks anders. Crypto beleggingen zijn in België nog steeds verboden, maar in andere landen is die onzin wel toegelaten, dus ... Een goede virusscanner trouwens in die tijd.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Geld