Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR).
Volledig scherm
Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR). © BELGA

Oppositie hard na drama bij Carrefour: "Sinds Caterpillar deed regering niets"

In de Kamer heeft de Franstalige oppositie de regering ondervraagd over de aangekondigde ontslagen bij Carrefour. cdH, PS, Ecolo en PVDA vinden dat de regering te weinig onderneemt om te vermijden dat winstgevende bedrijven overgaan tot massaontslagen. Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR) antwoordde namens premier Michel. De regering hoopt dat het aantal ontslagen tot een minimum beperkt kan worden. Er zal een sociaal bemiddelaar beschikbaar zijn.

11 reacties

 • vangeel guido

  5 jaar geleden
  Wacht tot de wielerwedstrijden weer beginnen Carrefour zal dan weer een paar miljoen spenderen aan nutteloze reclame.
 • Emi Hergersberg

  5 jaar geleden
  Regering heeft er niks mee te maken. Ga liever bij macron een klaaglied zingen. Hij wil een nog sterker (economisch Europa) met nog meer globalisering... maw hij wil alles waarmee werkmens en milieu niet gediend zijn.
 • Erwin Janssens

  5 jaar geleden
  Meneer Vuye sinds hij bij Nva vertrok op avontuur ,kan deze maar alleen met modder gooien Mss had hij ook in Davos geraakt als hij gebleven was
 • Jos Denos

  5 jaar geleden
  Wat kan de regering hier aan doen? Die firma's bepalen hun eigen strategieën om winst te blijven maken om verder te kunnen bestaan. Het zijn geen liefdadigheidsinstellingen. Zij gaan geen mensen tewerk stellen omdat de regering of de vakbonden het zouden willen. Idioten zoals PVDA weten dat ook maar zien daar een manipulatie van nog simpeleren van geest.
 • Jan Verstrepen

  5 jaar geleden
  Stop daarmee die regering is er juist om te zorgen dat die bedrijven zoiets kunnen, ze sporen zo zelf aan om zoiets te doen. Poen telt mensen dat is afval voor deze regering. Wie hoort nog van Panama???maar de bende van de NVA zal wel zorgen dat al die mensen in zwarte miserie terechtkomen of ze een hamburger job aansmeren zodat ze nog dieper in de put zinken. Maar eigen bult eigen fout men moest zo nodig op partijen zoals NVA stemmen wel ze zullen de gevolgen voelen en goed voelen!