Opgelet! Fraude met cryptomunten blijft slachtoffers maken

AFP
De autoriteit voor financiële diensten en markten FSMA blijft de laatste weken nieuwe klachten ontvangen van consumenten die ingegaan zijn op aanbiedingen om in cryptomunten te beleggen. De fraude met cryptomunten blijft slachtoffers maken, zo meldt de FSMA vandaag.

De FSMA heeft ondertussen 131 websites opgelijst van platformen voor handel in cryptomunten waarvoor ze aanwijzingen van fraude vastgesteld heeft.

"Het principe blijft hetzelfde: zij stellen u een belegging voor op basis van cryptomunten, met de nadruk op het veilige, eenvoudige en erg lucratieve karakter ervan", waarschuwt de FSMA. 

"Ze proberen uw vertrouwen te winnen door u ervan te overtuigen dat u geen expert hoeft te zijn om in cryptomunten te kunnen beleggen. Zij beweren met deskundigen te werken die zelf uw beleggingen beheren. Ze bevestigen dat u uw fondsen op elk moment kan afhalen of dat deze gegarandeerd zijn. Uiteindelijk is het resultaat altijd hetzelfde: het is voor de slachtoffers onmogelijk om hun gelden te recupereren.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dan Midden

  tja, heb 3j geleden ook een "aanbod" gehad, heb direct alle info verzameld incl namen van betrokkenen en facebook pagina's en dit overhandigd aan de speciale cel van de overheid van fod economie. 18 maanden later kreeg ik een telefoon van het parket van Gent om effe naar daar te rijden om dit toe te lichten....

 • ivan van bruyssel

  Niet enkel fraude met crypto munten maakt slachtoffers .

 • Gino Denil

  Iemand anders je geld laten beheren. Dat is vragen om gepluimd te worden.

 • RENE LENAERTS

  Eigenlijk is dit valsmunterij. In beschaafde landen komt het alleen de nationale bank toe een valuta in te voeren.

 • Gilbert Flament

  Tja, geld verdienen vanuit uwe zetel......