Mag je geld geven als cadeau of is dat ongepast?
Volledig scherm
Mag je geld geven als cadeau of is dat ongepast? © Shutterstock / fotoscool

Op zoek naar een verjaardagscadeau? Etiquette-experts leggen uit wat je wel en vooral niét mag geven

Een uitnodiging voor een feestje. Wat geef je als cadeau? En wat is eigenlijk normaal om uit te geven aan een cadeau? Mag je gewoon geld geven? En waar moet je vooral niet mee aankomen? Twee etiquette-experts delen hun ervaringen. “Geef nooit een cadeau dat beweegt!”

 1. "Er is geen bloedverwantschap vereist om mantelzorg te verstrekken": dit moet je weten over zorgverlof
  Jobat

  "Er is geen bloedver­want­schap vereist om mantelzorg te verstrek­ken": dit moet je weten over zorgverlof

  Dubbel en dik verdiend: vandaag vieren we de Dag van de Mantelzorger. Een zorgbehoevend persoon bijstaan terwijl je ook als werknemer taken te vervullen hebt, is niet vanzelfsprekend. Wat zijn je rechten en plichten? Hoe kun je bijhorend verlof opnemen? En kan je ontslagen worden tijdens die periode? Jobat.be sprak met Elien De Clercq, Legal Team Manager bij Partena Professional.
 2. Zoveel betalen ziekenfondsen terug wanneer je een bril koopt
  Spaargids.be

  Zoveel betalen ziekenfond­sen terug wanneer je een bril koopt

  Lukt het niet meer om vlot de ondertitels op tv te lezen? Of moet je de krant almaar verder voor je uit houden? Dan dringt een bezoek aan de oogarts zich op. Daarna zit er vaak niks anders op dan langs te gaan bij een opticien of optometrist voor een bril of een set contactlenzen. Om het prijskaartje te drukken, schieten ziekenfondsen te hulp. Maar in welke mate? Wie betaalt het meeste terug? Spaargids.be rekent het uit.

Geld