Thuis minder energie verbruiken terwijl je op vakantie bent: zo pak je dat aan
Volledig scherm
Thuis minder energie verbruiken terwijl je op vakantie bent: zo pak je dat aan © Getty Images

Op reis? Zo bespaar je energie tijdens jouw afwezigheid

mijnenergie.beAls je op vakantie bent, trek je er de stekker even uit. Dat mag je gerust ook letterlijk nemen. Enkele eenvoudige maatregelen volstaan om jouw energieverbruik tijdens je afwezigheid tot het absolute minimum te beperken. Zeker in tijden van hoge energieprijzen is elke bespaarde kilowattuur energie meer dan welkom. Mijnenergie.be geeft vijf, praktische tips.

 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 1. Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid
  27

  Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid

  De Waalse werkgeversorganisatie UWE wijst dinsdag op basis van een studie op de grote tekorten en snelle stijging van de schulden bij de financiering van de openbare diensten in Wallonië. Ruim een op de drie werknemers in Wallonië werkt voor de overheid. Met het oog op het "structurele onevenwicht" in de financiering formuleert UWE 15 voorstellen voor een herdefiniëring van de contouren van de openbare diensten, met een vereenvoudiging van de Waalse instellingen, meer partnerschappen met de privésector en het gezonder maken van de budgettaire situatie.
 2. Vlaming blijft massaal van energieleverancier wisselen: 110.000 switches in juli en augustus
  18

  Vlaming blijft massaal van energiele­ve­ran­cier wisselen: 110.000 switches in juli en augustus

  De Vlaming blijft erg bedrijvig in het wisselen van energieleverancier. Alleen al deze zomer werd er dik 110.000 keer van elektriciteitsleverancier en meer dan 60.000 keer van aardgasleverancier gewisseld. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG. Ondertussen hebben de energieregulatoren in ons land beslist om het vergelijken van variabele contracten eenvoudiger te maken.
 3. Bij deze operator heb je onbeperkte mobiele data voor 33,99 euro per maand
  Mijntelco

  Bij deze operator heb je onbeperkte mobiele data voor 33,99 euro per maand

  Data is vandaag de dag hét sleutelwoord voor heel wat telecomgebruikers. Ben jij ook een frequent surfer, kijker en/of luisteraar? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk data in je telecompakket. ‘Pump up the volume’, lijken de operatoren te denken, zo ook edpnet. Om competitief te blijven, verhogen ze daar kosteloos hun databundels. Soms gaat het zelfs over een verdubbeling van je hoeveelheid data, zo stelde Mijntelco.be vast.
 4. Wankelende energieleveranciers kunnen beroep doen op staatswaarborg om faillissement te vermijden

  Wankelende energiele­ve­ran­ciers kunnen beroep doen op staatswaar­borg om faillisse­ment te vermijden

  Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft woensdag op een elektronische ministerraad groen licht gekregen voor een noodmaatregel die nieuwe faillissementen op de Belgische energiemarkt moet vermijden. Door de energiecrisis zitten een aantal energieleveranciers en -handelaars met financieringsproblemen voor komende winter. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.