Yves Bruynen (30) en zijn shadowless Charizard, één van de meest waardevolle Pokémonkaarten ter wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves Bruynen (30) en zijn shadowless Charizard, één van de meest waardevolle Pokémonkaarten ter wereld. © Photo News

“Op een paar jaar tijd kunnen de kaarten dubbel tot driedubbel zoveel waard zijn”: expert vertelt hoe je geld kunt verdienen met je Pokémoncollectie

Het immer populaire Pokémon is terug van (nooit) weggeweest. Niet alleen bij kinderen maar ook bij een groeiend aantal investeerders. De kaarten kunnen je, mits de juiste conditie en kenmerken, namelijk een flinke duit opleveren. Maar hoe begin je aan zoiets? En hoe bepaal je de waarde van zo’n kaart? Ervaringsdeskundige Yves Bruynen (30) zet je op weg met alles wat je moet weten.

 1. Koop een aapje, word rijk! Nu de Bored Apes Yacht Club records breekt: wat zijn NFT's? En riskeer ik voor aap gezet te worden?
  PREMIUM

  Koop een aapje, word rijk! Nu de Bored Apes Yacht Club records breekt: wat zijn NFT's? En riskeer ik voor aap gezet te worden?

  Ook de bitcoins beu en liever eigenaar worden van iets dat niet echt bestaat, maar toch geld kan opbrengen: koop een NFT! Je hebt dan een online bestand, bijvoorbeeld van een verveeld kijkend aapje of een ritzege van Wout van Aert, en je kan dat doorverkopen met winst. Met héél veel winst zelfs. Klinkt te mooi om waar te zijn? Kan ik zo’n aapje in mijn woonkamer ophangen? En riskeren mensen die beleggen in beelden van aapjes voor aap gezet te worden? “Dit is het schoolvoorbeeld van een hype.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.