Is het een goed idee om robots voor jou te laten beleggen? We vroegen het aan onze geldexpert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Is het een goed idee om robots voor jou te laten beleggen? We vroegen het aan onze geldexpert Pascal Paepen. © Getty Images/ rv

Onze geldexpert analyseert beleggingsbots en geeft advies: “Mijd alle aanbieders die beweren dat ze je gegarandeerd veel opleveren”

Almaar meer taken worden overgenomen door robots. Waarom zouden die dan ook niet kunnen beleggen? Men spreekt dan over ‘bots’ die automatisch koop- en verkooporders uitvoeren in alle financiële instrumenten, van aandelen tot bitcoin. Zijn die bots een goed idee? We vragen het aan onze geldexpert Pascal Paepen die de voordelen afweegt tegenover de nadelen. “Een model dat alle andere beleggingssystemen verslaat? Dat is de natte droom van elke belegger, maar zoiets zal nooit bestaan.”

 1. BEURSTIPS. Beginnen met beleggen? Paul D’Hoore beveelt deze 5 aandelen aan voor je eerste stappen op de beurs
  PREMIUM

  BEURSTIPS. Beginnen met beleggen? Paul D’Hoore beveelt deze 5 aandelen aan voor je eerste stappen op de beurs

  Banken en beursplatformen zien almaar meer nieuwe klanten toestromen die starten met beleggen. Maar waar vind je een veilige haven voor je geld en kost het je niet te veel kopzorgen om zonder veel beurskennis je centen te laten renderen? Van ondergewaardeerde aandelen met sterk stijgingspotentieel tot jarenlange zekerheid: financieel expert Paul D’Hoore geeft vijf beurstips om een sterke beleggingsportefeuille op te bouwen.
 2. Wat zijn de grootste energieverslinders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”
  PREMIUM

  Wat zijn de grootste energiever­slin­ders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”

  In de keuken kunnen je keuzes je helpen om je energiefactuur de kop in te drukken. Was je dan best terug af met de hand in plaats van je afwasmachine te gebruiken? En werkt die zogenaamde ‘boosterfunctie' van een vuur of oven echt om energie te besparen? Energie-expert Koen Vanthournout fileert welke aanpassingen zinvol zijn en welke inspanningen te weinig winst opleveren om de moeite waard te zijn.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. “Ik trok bleek weg toen ik na mijn eerste jaar als zelfstandige mijn belastingbrief in de bus kreeg”: drie BV's gunnen ons een kijkje in hun portemonnee
  PREMIUM

  “Ik trok bleek weg toen ik na mijn eerste jaar als zelfstandi­ge mijn belasting­brief in de bus kreeg”: drie BV's gunnen ons een kijkje in hun portemon­nee

  We vroegen drie bekende Vlamingen hoe zij omgaan met hun geld. Presentator Sam De Bruyn (35), tv-kok Wim Ballieu (39) en #LikeMe’-ster Maksim Stojanac (24) vertellen welke lessen ze hierover hebben meegekregen van thuis en waarin ze investeren. “Ik heb een bloedhekel aan financiële risico’s. Mijn grootouders hebben al hun spaargeld immers in rook zien opgaan door het te beleggen in Lernout & Hauspie.”