HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

Onrustwekkende prognose van datavoorspellers: “Tenzij overheid de geldkraan laat openstaan, zal corona 18.000 faillissementen veroorzaken”

Voor wie nog wat motivatie kan gebruiken om de coronaregels te gehoorzamen: een tweede golf met strenge maatregelen zal volgens datavoorspellers nog eens 2.000 bedrijven extra over de kling jagen. Tenzij onze overheid de geldkraan laat openstaan - maar die middelen zijn er niet - zal corona in België zo'n 18.000 faillissementen veroorzaken.

33 reacties

 • Jean Gobin

  3 maanden geleden
  de croo heeft al aangegeven wie die rekening zal betalen de zwakste schouders .
 • Jan Sierens

  6 maanden geleden
  De geldkraan laten laten openstaan, dat is pas onrustwekkend. De economie moet en zal zich aanpassen aan de nieuwe realiteit. Angstwekkig het vorige model in leven proberen te houden, getuigd van weinig visie en creativiteit.
 • raf peeters

  6 maanden geleden
  Hoeveel van die zaken zijn horeca zaken of cafe ?.Als de economie niet draait dan zijn dit wel zaken die eerste verdwijnen,nee de economie draait niet op deze zaken.Emi Hergersberg geeft het hier zeer duidelijk de reden waarom.
 • Carla Van Geel

  6 maanden geleden
  De gevolgen van corona zijn er wereldwijd. Zijn de tijden van woekerwinsten voorbij? Er werd zodanig op winsten gejaagd dat het knoeien met kleding.. apparaten...voeding..enz. door iedereen ondervonden werd. T shirts die na een paar keer wassen gaatjes vertoonden..en groenten op water gekweekt zonder smaak...Het is te hopen dat er nieuwe duurzamere bedrijven uit de grond worden gestampt. 
 • Emi Hergersberg

  6 maanden geleden
  de politiek heeft aan zelf overschatting gedaan : overbodige jobcreatie met te weinig productieve of vakkundige aksenten, overproductie, overconsumptie .... allemaal om 80% aan het werk te hebben. Ondoordachte jobcreatie kost ook geld, zeker in corona tijden als dat allemaal stil valt ... 
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

Geld