Ongelimiteerd streamen? Dit zijn goedkoopste abonnementen met een hoge internetsnelheid
MijntelcoWe kijken almaar minder lineair tv. Het aandeel van streaming stijgt jaar na jaar. Netflix, Disney+ of Streamz? Het zijn vaste waarden in onze woonkamer. Maar waar moet je op letten bij de keuze van een internetaansluiting? Mijntelco.be zocht het uit.
Uit recente cijfers van telecomoperator Telenet blijkt dat we jaar na jaar meer streamen. Verbazen hoeft dat niet. De tijden dat we naar de videotheek trokken voor een film of serie, liggen al ver achter ons. De toekomst is aan streamingsdiensten.
Belangrijk voor gezinnen die veel streamen, is de juiste keuze van het internetabonnement. Want wie streamt, wil dat natuurlijk liefst in HD en zonder onderbrekingen doen. En als het even kan op verschillende schermen tegelijk. Zo kunnen de kinderen een tekenfilm streamen, terwijl de ouders op hetzelfde moment van hun favoriete serie genieten.
Wil je zeker zijn van het voordeligste abonnement voor jouw gebruik ? Vergelijk hier de verschillende telecomtarieven.
Downloadsnelheid
Bij de keuze van je internetprovider en -abonnement is het daarom belangrijk naar de maximale downloadsnelheid te kijken. Als je veel streamt, is een hogere snelheid noodzakelijk. Als je graag in Ultra HD wil streamen op één scherm zonder andere digitale activiteit, dan is een minimale snelheid van 25 Mbps voldoende. Houd er rekening mee dat wanneer je op verschillende toestellen tegelijk wil streamen, een hogere downloadsnelheid aangewezen is. Daarnaast is ook het verbruik een belangrijk element. Het gegevensverbruik van een film in HD ligt gemiddeld op 2,4 GB per uur. Lees hier meer over de verschillende internetsnelheden.
Vergelijken is daarom de boodschap. Bij elke provider geldt het principe: hoe hoger de snelheden en data, hoe duurder het abonnement. Niet onbelangrijk: de werkelijke internetsnelheid kan beïnvloed worden door verkeer op het internet en andere technische factoren.
Verschillende formules
Internetproviders bieden verschillende formules aan. Scarlet en edpnet profileren zich als prijsbrekers en bieden goedkoop internet aan. Maar is dat ook genoeg om zonder problemen te kunnen streamen? Scarlet zet zich met zijn Loco-formule (32 euro per maand) in de markt met het goedkoopste, onbeperkte internet in België, met een maximum snelheid van 50 Mbps.
Die snelheid is op zich voldoende om zorgeloos te streamen. Alleen is onbeperkt in dit geval relatief. De downloadsnelheid wordt beperkt tot 3 Mbps zodra je een surfvolume van 500 GB per maand overschrijdt. Net snel genoeg om te surfen en mails te beantwoorden, maar streamen in HD is een ander verhaal. Als we ervan uitgaan dat een uurtje streamen in HD zo’n 2,4 GB verbruikt, kan je zo’n 20 uur streamen. Voor 5 euro extra per maand kan je wel 1 TB extra verbruiken aan de normale snelheid. Bij edpnet betaal je 35,95 euro voor onbeperkt internet, maar de snelheid is wel dubbel zo hoog.
Kijken we naar Proximus, dan zijn er verschillende opties mogelijk. Voor onbeperkt internet met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps, betaal je 51,99 euro per maand. Interessanter wordt het wanneer je een pack neemt. Het is namelijk mogelijk Netflix te integreren in je Flex-abonnement. Zo combineer je onbeperkt internet met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps, digitale televisie en Netflix vanaf 72,49 euro per maand. Je krijgt toegang tot Netflix op alle apparaten.
Bij grote concurrent Telenet, krijg je voor 55,10 euro per maand onbeperkt internet. Hier ligt de maximale downloadsnelheid met 300 Mbps wel een stuk hoger. Combineer je het met digitale televisie (Tv Flow) via streaming, betaal je 64,60 euro of 83,23 euro via decoder (Tv Iconic). Net als bij Proximus, maakt Telenet het gebruik van Netflix eveneens eenvoudiger. Je kan nu rechtstreeks vanop je decoder kijken. Bovenop Netflix, is ook Streamz bij Telenet in hun decoder geïntegreerd.
Klanten van Orange genieten met Home Internet (vanaf 42 euro per maand) van een maximale downloadsnelheid van 150 Mbps. Neem je er digitale tv bij dan betaal je €50,50 voor streaming via een app (Orange Tv Light) of € 58 met decoder (Orange Tv). Voor 15 euro extra wordt de snelheid verdubbeld.
Welke abonnementen zijn ideaal om te streamen? Mijntelco lijst de tien best geprijsde formules met hoge internetsnelheid op.
Conclusie
Wie zorgeloos en veel wil streamen met het hele gezin, kiest best voor een combinatie van onbeperkt internet en een hoge maximale downloadsnelheid. De algemene voorwaarden goed lezen en vergelijken is daarbij de boodschap. Onbeperkt internet is namelijk niet altijd echt onbeperkt. Verder kan het, afhankelijk van de gezinssituatie, interessant zijn een volledig telecompakket te nemen.
Lees ook op Mijntelco:
Dit artikel is u aangeboden door onze partner Mijntelco. Mijntelco.be is een onafhankelijke telecomvergelijker van internet, mobiele tefefonie, televisie en vaste lijn.
Bron: Mijntelco
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Record in Vlaanderen: 8.000 openstaande vacatures in de bouw
De bouwsector kampt met een recordaantal openstaande vacatures. Het aantal kandidaten krimpt intussen zienderogen, klaagt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) aan. Die vraagt de VDAB om een tandje bij te steken om meer werkzoekenden te motiveren voor een job in de bouw. Daarnaast kijkt de sectorfederatie ook naar de andere gewesten en naar het buitenland om de vacatures in te vullen. -
PREMIUM
Bezwaar tegen te hoog KI buitenlands vastgoed moet nú gebeuren: “Anders betalen jij en je erfgenamen levenslang ten onrechte belastingen”
Haalbaar en zelfs laag, dachten veel eigenaars van buitenlands vastgoed toen ze twee maanden geleden van de fiscus het kadastraal inkomen (KI) ervan vernamen. Nu de termijn om bezwaar in te dienen ten einde loopt, trekt fiscalist José Haustraete aan de alarmbel. “Omdat de fiscus de huurwaarde te hoog inschat, loop je het risico voortaan meer belastingen te betalen omdat je in een hogere belastingschijf geduwd wordt.” Hoe je bezwaar indient en welk KI je zelf kan voorstellen, legt hij hier uit. -
“Verkoopverbod voor Ford in Duitsland”
In Duitsland geldt binnenkort een verkoopverbod voor auto's van Ford. De Amerikaanse producent zou chips gebruiken in de auto's waarvoor het geen licentierechten betaalt. Houders van de octrooien stapten daarop naar de rechter. Die oordeelde nu dat er een verkoopverbod komt, tenzij het bedrijf op korte termijn de licenties regelt. Dat schrijft het Duitse weekblad Wirtschaftswoche. -
-
Independer
Hevige wind voorspeld: deze verzekering dekt stormschade aan je auto
Uit cijfers van kennisinstituut Vias blijkt dat er meer én veel ernstigere ongevallen gebeuren bij hevige wind. Hoe kun je je als chauffeur voorbereiden en beschermen als er hevige wind wordt voorspeld? En welke verzekering spreek je aan als je toch schade hebt? Independer.be geeft advies. -
Showbizz5
OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans. -
Tweakers
De beste tablets voor elk budget: vier aanraders van onze expert
Surf je graag in alle comfort? Meestal volstaat een smartphone, maar ’s avonds op de sofa of in bed is een tablet met een groter scherm toch net iets aangenamer. Valt kiezen uit het ruime aanbod je zwaar? Technologiesite Tweakers plaatst de vier beste exemplaren van dit moment naast elkaar. -
Economie in eurozone en EU trekt lichtjes aan in eerste kwartaal van 2022: ook Belgische economie groeit
In het eerste kwartaal van 2022 is het bruto binnenlands product (bbp) in de eurozone toegenomen met 0,3 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2021. Het Belgisch bbp groeide op hetzelfde tempo. In de gehele Europese Unie is het bbp gestegen met 0,4 procent. Dat meldt statistiekbureau Eurostat. Ook het aantal werkenden is licht gegroeid.