ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Olieprijs op laagste niveau sinds 2021 door Chinese onrust, ook benzine goedkoper

De prijs van ruwe olie is gedaald naar het laagste niveau sinds december vorig jaar. Het ongezien protest in China tegen het coronabeleid leidt tot onrust op de markten. Een gevolg hiervan is dat de benzineprijzen in tankstations ook zullen dalen vanaf morgen.

 1. Wat tank je best: de goedkope Euro 95 of de ‘betere’ Euro 98? Onze expert geeft advies
  PREMIUM

  Wat tank je best: de goedkope Euro 95 of de ‘betere’ Euro 98? Onze expert geeft advies

  De maximumprijzen voor benzine gaan vandaag opnieuw omhoog, zo meldt de FOD Economie. Euro 95 (E10) mag nu 1,914 euro kosten, Euro 98 (E5) 2,139 euro per liter. Maar wat kies je best: de goedkopere Euro 95 of de Euro 98, want is die dan niet beter? En is het waar dat je met Euro 95 soms je motor kan beschadigen? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit wat de verschillen zijn en hoe je tot 13,5 euro op een volle tank bespaart.
 2. Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet

  Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet

  We komen allemaal wel eens in de verleiding om nog even iets meer brandstof in de tank te gooien. Voor een mooi rond bedrag, omdat benzine of diesel die dag net iets goedkoper is of omdat we dan net iets verder kunnen rijden. Maar is het een goed idee om je tank tot het randje te vullen? Kan het bijvoorbeeld je auto beschadigen? Onze mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn geeft advies: “Je riskeert er kosten door.”