“We komen uit een periode met veel vraag en weinig aanbod, maar de laatste weken stellen we een stagnatie in de verkopen vast”, zegt Johan Heylen van Heylen Vastgoed.
Volledig scherm
PREMIUM
“We komen uit een periode met veel vraag en weinig aanbod, maar de laatste weken stellen we een stagnatie in de verkopen vast”, zegt Johan Heylen van Heylen Vastgoed. © Nikita Duchie

Nu kopen of niet? “Besef dat als een woning 20.000 euro goedkoper wordt en de rente stijgt met 1 procent, je in totaal méér zult betalen dan vandaag”

Sinds het begin van dit jaar werden huizen opnieuw gemiddeld 5,8 procent duurder, maar tijdens het derde kwartaal stelde vastgoedplatform Immoweb vast dat de markt aan het afkoelen is. Waar gebeurt dat het felst? En is dit een aangewezen moment om te kopen of wacht je beter nog wat? We polsten bij verschillende makelaars en notarissen naar hun (toekomst)visie op het vastgoed. “Jonge kopers stellen een aankoop uit en huren langer. Het kan niet anders dan dat dit de markt beïnvloedt.”

 1. Is een woning kopen een goede investering nu de prijzen stagneren? Expert duidt de risico’s en kansen op de huizenmarkt
  PREMIUM

  Is een woning kopen een goede investe­ring nu de prijzen stagneren? Expert duidt de risico’s en kansen op de huizen­markt

  De woningprijzen stagneren of dalen lichtjes, er wordt minder verkocht. Is dit dan het zo vaak voorspelde doorprikken van de vastgoedbubbel? “De koophaast is eruit, maar dat betekent nog niet dat vastgoed afgedaan heeft”, stelt vastgoedexpert Patrick Luysterman vast. “Zowel voor investeerders als mensen die een woning voor zichzelf willen kopen, kan deze afkoeling een opportuniteit zijn.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.