Paul D'Hoore bespreekt de markt in dollars en geeft advies aan wie hierin een belegging ziet.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul D'Hoore bespreekt de markt in dollars en geeft advies aan wie hierin een belegging ziet. © Photo News

Nu de Amerikaanse dollar nog kan stijgen: is het interessant om je euro's in deze valuta te investeren? Paul D’Hoore geeft advies

De Amerikaanse dollar is al een jaar aan het stijgen tegenover de euro. Sinds Vladimir Poetin op 24 februari zijn “speciale militaire operatie” lanceerde in Oekraïne, is de stijging nog versneld. Is het voor een spaarder of belegger dan aangewezen om nu dollars te kopen? Onze geldexpert Paul D’Hoore geeft advies. 

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. Beursexpert legt uit hoe je geld kan verdienen aan bedrijven die hun aandelen vernietigen: “Geniale zet voor de aandeelhouder”
  PREMIUM

  Beursex­pert legt uit hoe je geld kan verdienen aan bedrijven die hun aandelen vernieti­gen: “Geniale zet voor de aandeelhou­der”

  Beleggen op de beurs kan je een mooi rendement opleveren. Maar soms word je daarbij geconfronteerd met bizarre fenomenen. Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je in onze reeks Starten met beleggen door de jungle. Vandaag legt hij uit waarom bedrijven soms grote hoeveelheden cash besteden aan de inkoop van eigen aandelen op de beurs om die vervolgens … te vernietigen. En vooral: hoe je daar als belegger je voordeel uithaalt. “Op het eerste gezicht een domme zet, maar in feite is het geniaal.”