Voor zelfstandigen die hun winkel door de pandemie moesten sluiten, was er het crisisoverbruggingsrecht. Daarop moeten ze geen sociale bijdragen betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor zelfstandigen die hun winkel door de pandemie moesten sluiten, was er het crisisoverbruggingsrecht. Daarop moeten ze geen sociale bijdragen betalen. © Wannes Nimmegeers

Nu coronasteun is vrijgesteld van sociale bijdragen: correcte eindafrekening niet mogelijk voor 200.000 zelfstandigen

De sociale verzekeringskassen kunnen geen juiste afrekening maken van de sociale bijdragen voor zo'n 200.000 zelfstandigen die zonder vennootschap werken. Het crisisoverbruggingsrecht dat hen in het kader van corona werd toegekend, is immers vrijgesteld van die bijdragen. Maar omdat het niet afzonderlijk werd opgenomen in de belastingaangifte, vrezen de kassen dat ze de afrekening op een te hoog bedrag gaan maken.

3 reacties

 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Je kan toch gewoon apart berekenen voor de periode en dan de resterende periode. Optellen, resultaat. Ze willen gewoon nog meer extra's krijgen. Ze hebben anderhalf jaar lang genoeg geprofiteerd.
 • Johny Deketel

  2 maanden geleden
  Het zoveelste bewijs van onkunde van onze politiekers. Ze beslissen eerst en beginnen er pas over na te denken als de problemen beginnen op te duiken. Dan krijg je natuurlijk situaties als deze!
 • RIK VANDEWALLE

  2 maanden geleden
  Geven, geven en nog eens geven, altijd aan dezelfde, maar het zijn ook dezelfde die het potje hopelijk zullen betalen.

Geld