BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Notarissen: "Huizen voor het eerst in vijf jaar écht duurder geworden”

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in België is vorig jaar met bijna 5 procent gestegen, tot 251.584 euro. “De eerste betekenisvolle groei in vijf jaar”, zegt de notarissenfederatie. Het aantal vastgoedtransacties bereikte een nieuw record.

10 reacties

 • Stefanie van Dijk

  3 jaar geleden
  Telkens krijgen de makelaars er van langs, maar volgens mij is het nog altijd vraag en aanbod wat de prijs opdrijft en dan in combinatie met verkopers die er winst uit willen halen, dan is de marge voor de makelaar echt maar een fractie! Huizen in de particuliere verkoop zijn echt niet goedkoper geworden hoor!
 • Jan Desmet

  3 jaar geleden
  5 % ?? Geloof ik de toeters van, kom maar eens kijken in Gent, schandalig aan het worden.
 • rita vdbergh

  3 jaar geleden
  Door immo makelaars worden de prijzen kunstmatig opgedreven, een huis te koop van 650 000 euro is in realiteit verkocht voor 425 000 euro. Dat is de reden dat iedereen denkt dat een ze voor een oud huis evenveel vragen als de nieuwprijs. Tweede reden wie koopt die dure huizen, veelal kinderen die financieel gesteund worden door hun ouders en op het platteland zijn er dat heel veel vooral nakomelingen van één of twee kind gezinnen.
 • Martin Meuris

  3 jaar geleden
  Het is eigenlijk eigenaardig dat de prijs van een huis altijd stijgt terwijl die van je auto snel daalt tot nul.
 • Ronny Biesen

  3 jaar geleden
  Weer het bewijs dat prijsstijgingen niet in verhouding staan met de stijging van de lonen. Dus slecht werk van de regering.