Nissan wil wereldwijd 10.000 jobs schrappen

AFP
De Japanse autobouwer Nissan is van plan om aan te kondigen dat er wereldwijd 10.000 banen verdwijnen, of meer dan 7 procent van de 139.000 Nissan-medewerkers. Dat melden verschillende Japanse media op basis van bronnen in het bedrijf. 

Topman Hiroto Saikawa had bij de voorstelling van de slechte jaarresultaten in mei al "drastische hervormingen" aangekondigd, die 4.800 banen zouden kunnen bedreigen.

Samen met Renault vormt Nissan het grootste autobedrijf ter wereld. De aankondiging zou gebeuren tijdens de voorstelling van de kwartaalresultaten, donderdag. De ontslagen zouden in Zuid-Amerika vallen en in andere regio's waar de cijfers slecht zijn.

In het in maart afgesloten gebroken boekjaar is de nettowinst van Nissan met 57 procent gedaald, tot 2,5 miljard euro. Voor het lopende jaar worden gelijkaardige cijfers verwacht.

De banden met Renault, dat 43 procent van de Japanse autobouwer in handen heeft, hebben te lijden onder de arrestatie van voormalig topman Carlos Ghosn. Ghosn belandde achter de tralies na aantijgingen over financiële fraude.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vital verstraten

  Nissan België zijn oplichters, een nieuwe auto gekocht, vanaf week 1 elektrische problemen waardoor steeds lege batterij. De dealer CORTVRIENDT in maaseik houd u 3 jaar aan het lijntje zonder het probleem op te lossen, en dan sta je daar. Nissan België heeft niet het fatsoen om dit probleem op te lossen. Ze sturen zelfs nog reclame voor een nieuwe auto, hoe naïef en vals kan men zijn! Bende oplichters.

 • raf peeters

  Er is maar een land die de voorspelling ernst neemt en dat is Duitland,je zien en hoort anders niks in de autobranche dat er banen en niet een klein beetje geschrapt worden.Leve het E voertuig ,maar men zal de tol meer dan ooit betalen voor wie niet gelooft,zuivere lucht zal men hebben ,maar met lucht koop je niet je stuk vees en ga je niet naar de bakker,is dan nog maar de vraag of al diegene met een Peugeotje zich nog een wagen kunnen veroorloven.Minstens 600000 werklozen bij in 10 jaar

 • Chris Deckers

  2 Nissan gehad: 1 King Cab 2.5 diesel 4x4 en ruim 380.000 km mee gedaan zonder 1 probleem. 1 Pathfinder 2.3 D en daar 275.000 km mee gedaan. Het enige probleem was 1x een slang van de servostuur lek. € 90,- kosten. Verder uitsluitend op tijd onderhoud gehad. Technisch gezien topkwaliteit. Geen zoetlopende kettingaandrijving.

 • Renee Gaillard

  Sta ik niet versteld van. Nooit meer een Nissan !