Wie zichzelf buitensluit en een slotenmaker moet inschakelen om het slot te vervangen, kan een beroep doen op de brandverzekering.
Volledig scherm
Wie zichzelf buitensluit en een slotenmaker moet inschakelen om het slot te vervangen, kan een beroep doen op de brandverzekering. © Getty Images

Niet enkel brand-en stormschade: ook deze vijf verrassende zaken dekt je brandverzekering

Spaargids.beEen brandverzekering associeert iedereen logischerwijze met de schade die een brand veroorzaakt. Dat de polis ook storm- en waterschade dekt, is eveneens algemeen gekend. Maar de brandverzekering vergoedt ook minder voor de hand liggende schadegevallen. Spaargids.be bundelt vijf dekkingen, waarvoor je misschien niet meteen uit eigen beweging de brandverzekeraar zou aanspreken.

 1. In welke supermarkt doe je vandaag het goedkoopst boodschappen? “Deze keten verkoopt producten onder de prijs”
  PREMIUM

  In welke supermarkt doe je vandaag het goedkoopst boodschap­pen? “Deze keten verkoopt producten onder de prijs”

  Onze HLN-winkelkar werd op een jaar tijd zo’n 22 procent duurder. Voor een pakje kaas betaal je vandaag 80 procent meer dan een jaar geleden, ook eieren zijn dubbel zo duur. Onze journalist vulde dezelfde winkelkar in de zes grootste supermarkten, en zag dat die bij één keten zelfs 13 procent goedkoper was. Experten Els Breugelmans en Pierre-Alexandre Billiet leggen uit waar die prijsverschillen vandaan komen en hoe je als consument zelf de beste keuze maakt.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.