Nessie met haar dochters Ada (10) en Mila (8) en plusdochter Lisa (11).
Volledig scherm
PREMIUM
Nessie met haar dochters Ada (10) en Mila (8) en plusdochter Lisa (11). © Steven Richardson

Nessie (43) en haar man verdienen samen 5.000 euro netto: "Sparen brengt niets op, dus we beleggen maandelijks een bedrag voor ons en de kinderen”

In een vorig leven was ze advocate, maar Nessie (43) besliste haar hart te volgen en een praktijk als gezinscoach voor gevoelige kinderen ‘met ontploffingsgevaar’ te starten. “Ik hou rond de 3.000 euro netto over. Dat is meer dan ik had toen ik nog in loondienst was. Voor minder wilde ik het ook niet doen. Het is immers niet omdat je je droom najaagt, dat je weinig zou moeten verdienen.”

 1. “Ik verdien nu 2.000 euro netto als voltijdse zelfstandige”: dankzij de explosieve verkoop van haar juwelen kon Anneleen (31) stoppen met werken bij de bank
  PREMIUM

  “Ik verdien nu 2.000 euro netto als voltijdse zelfstandi­ge”: dankzij de explosieve verkoop van haar juwelen kon Anneleen (31) stoppen met werken bij de bank

  Als student maakte Anneleen (31) al oorbellen, maar tijdens haar voltijdse job voor de bank schoot de verkoop helemaal door het dak. “De maand voor mijn laatste bevalling heb ik duizend paar oorbellen gemaakt. Dan ben je van ‘s ochtends tot ‘s nachts bezig. Daarom stopte ik bij de bank, en we verhuizen naar een nieuwe woning om mijn zaak verder uit te bouwen. De aflossing zal 1.800 euro bedragen, maar dit is echt ons droomhuis.”
 2. Vlaamse Energieleverancier vraagt faillissement aan: “Extreme energieprijzen waren niet te voorzien”
  Play

  Vlaamse Energiele­ve­ran­cier vraagt faillisse­ment aan: “Extreme energie­prij­zen waren niet te voorzien”

  De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Dat werd bevestigd aan VTM Nieuws. Het bedrijf bood hele lage tarieven voor groene stroom en gas aan, maar kan dat door de hoge energieprijzen van de voorbije maanden financieel niet langer aan. “Die extreme situatie was niet te voorzien", luidt de uitleg van CEO Stijn Lenaerts. De bevoorrading komt niet in het gedrang, maar energiespecialist Kristof De Paepe raadt klanten toch aan om zo snel mogelijk een nieuwe (en dus duurdere) leverancier uit te kiezen. Lees hier wat u best doet als u een van de ruim 70.000 klanten bent. De Vlaamse energieregulator VREG stelde ook een lijst op met veelgestelde vragen en antwoorden.
 3. Coronacrisis bracht Johan Heldenbergh aan rand van de afgrond: “Serieus moeten lenen om mijn schulden te betalen”
  PREMIUM
  Showbizz

  Coronacri­sis bracht Johan Helden­bergh aan rand van de afgrond: “Serieus moeten lenen om mijn schulden te betalen”

  “Zodra ik me laat gaan, staat er in geen tijd 110 kilo op de weegschaal”. Emo-eten en jojoën, Johan Heldenbergh (54) kent er alles van. Ook tijdens de tweede lockdown kwam hij flink bij, door gebrek aan werk én een dreigend faillissement. Een eerlijk gesprek over vader worden op latere leeftijd, zijn carrière in het buitenland en donkere gedachten. “Het thema zelfmoord is een rode draad doorheen mijn werk."

Geld