REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Na stunt met GameStop vorige week: Reddit-beleggers drijven zilverprijs flink op

De zilverprijs op de financiële markten is flink gestegen. Dat komt door een oproep van kleine beleggers op het internetforum Reddit om de zilverprijs te stuwen. Daarmee lijkt de gekte van afgelopen week rond beleggersacties op dat platform een nieuwe wending te nemen. 

23 reacties

 • Luc Stolle

  4 maanden geleden
  Als je kan, koop dan wat zilver (of goud); één zilvermunt van 31 gram kost nu nog maar 25 euro. Spaar liever op die manier voor je (klein)kinderen i.p.v. in papieren geld. Binnen 10 jaar staat zilver minstens op x 2, misschien zelfs x 10. Het spaarboekje haalt nooit zo'n rendement. 10 à 25 % van je slapend spaargeld in zilver en goud steken is zeker geen slecht gedacht (zoek o.m. op Jeffrey Gundlach). Je zal er hoogstwaarschijnlijk geen spijt van hebben.
 • Frans Peeters

  4 maanden geleden
  Banken zijn altijd winnaar en daar doet men niets aan, je moet tegenwoordig al een goede uitleg hebben om je eigen geld te krijgen
 • Fabrice Braccio

  4 maanden geleden
  Wall street kent topdagen terwijl de echte economie op zijn gat zit. niet logisch, maar de politiek zit in de zak van banken en hedgefunds. Gelukkig is er nu een volksbeweging op gang gekomen om deze wantoestanden met eigen wapens aan te pakken. Let wel dit gaat initieel voor velen zware gevolgen hebben, vooraleer de situatie gecoorigeerd zal zijn.
 • Danny Bottelier

  4 maanden geleden
  Het is nu dus het moment om de Gamestop aandelen te shorten. deze gaan nu immers dalen. Zo hebben de professionele beleggers weer meer winst.
 • Jurgen Meurs

  4 maanden geleden
  En wat heeft die hele gamestop affaire bewezen; de markten zijn maar vrij als de rijken rijker worden.
 1. ONZE OPINIE. De beurs kan wel een Robin Hood gebruiken
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. De beurs kan wel een Robin Hood gebruiken

  Het is een nooit geziene David tegen Goliath op de internationale beurzen. Een legertje kleine beleggers -van studenten tot kruideniers- heeft zich met enkele miljoenen verenigd op internetfora. Normaal zijn ze wat grote beleggers en financiële instituten “dom geld” noemen: kleine particuliere beleggers die niet op kunnen tegen de kennis en systemen van de “institutionele spelers”. Maar dit keer -voorlopig toch nog- zijn ze aan het winnen. Wat de uiteindelijke uitkomst ook wordt, de financiële markten nemen de waarschuwing beter ernstig: niet alleen kunnen de “Robin Hoods” op veel sympathie rekenen, dankzij sociale media en technologie hebben ze nu ook macht.

Geld