AP
Volledig scherm
© AP

Na prijsverhoging Pfizer en Moderna eist PVDA transparantie over vaccinprijzen: “Ze zijn gewoon uit op woekerwinsten”

PVDA wil dat de Europese Commissie en de federale regering volledige transparantie garanderen over de prijzen van de vaccins tegen het coronavirus. De extreemlinkse partij reageert daarmee op het bericht over de prijsverhoging van de vaccins van Pfizer en Moderna. "Dit is een regelrechte hold-up van onze sociale zekerheid, bovendien met de vriendelijke hulp van de Europese Unie en haar geheime contracten", zegt Europees parlementslid Marc Botenga.

9 reacties

 • Tom De Bondt

  1 maand geleden
  @Maartje Nieuwboter: zoek eens op hoe farmabedrijven hun onderzoek doen en hoe ze hun "nek uitsteken". Tip: onderzoek en universiteiten.
 • ingrid grieten

  1 maand geleden
  De overheid doet hetzelfde met hun elektriciteitsprijzen. In de zomer stijgen ze omdat er te weinig afname is en in de winter stijgen ze omdat er teveel afname is.
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Alvorens iets te zeggen, is het best de feiten te bekijken: de balans van Pfizer bijvoorbeeld. In 2020 maakten die 40% minder winst.
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Daar moeten wij niet voor gestudeerd hebben om dat te weten. Geen nood de miljarden worden toch betaald door de werkende burger
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Van de partij die onder de Zweedse coalitie miljarden weg gaf aan bedsrijven die al op een berg geld zaten en honderden miljarden versluisden naar de belasingparadijzen. Een gereguleerde vrije markteconomie met wereldwijd de afspraak dat een bedrijf maar een maximaal ingestelde winst mag maken. Bijvoorbeeld 7% boven de inflatie. Moet voldoende zijn om te groeien en voldoende rendement te bieden voor aandeelhouders.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Geld