Carsten Spohr, CEO van Lufthansa, zakte vrijdag af naar Brussel voor overleg met de Belgische regering.
Volledig scherm
Carsten Spohr, CEO van Lufthansa, zakte vrijdag af naar Brussel voor overleg met de Belgische regering. © Photo News

Na overleg met Lufthansa: “Begin van toenadering over staatssteun Brussels Airlines”

De federale regering en de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa zijn vanmiddag uit elkaar gegaan zonder akkoord over overheidssteun voor Lufthansa-dochter Brussels Airlines. De gesprekken gaan de komende dagen voort en beide partijen streven naar een “vruchtbaar akkoord”. Dat kan er alleen maar komen als er ook een akkoord is tussen vakbonden en directie van Brussels Airlines over de deze week aangekondigde herstructurering. Dat staat in een gezamenlijk persbericht van de regering en Lufthansa.

22 reacties

 • Anna Pauels

  8 maanden geleden
  Staatssteun ? en wij dan, de gewone man, de verpleging kreeg niks steun. En in godsnaam, hoe moet dat ooit allemaal terugbetaald worden ?
 • Jean West

  8 maanden geleden
  Eigendom van Lufthansa dat de Belgische regering neen zegt en ze bij Merkel gaan aankloppen.
 • Chris Hom

  8 maanden geleden
  Deze luchtvaartmaatschappij is verkocht voor een peulschil van 3 miljoen euro ! Nu wordt er nog eens 290 miljoen euro staatssteun gevraagd voor het Duitse bedrijf. Waar is de logica ? Zelfs zonder BA zal de luchthaven passagiers en vliegtuigen blijven ontvangen.
 • piet devlieger

  8 maanden geleden
  Indien Brussels Airlines verdwijnt betekent dat niet dat de luchthaven van Zaventem zal verdwijnen. Er zal daar massaal verkeer aankomen en vertrekken - die paar tientallen vliegtuigen van Brussels Airlines die niet meer vliegen zullen zelfs niet opgemerkt of gemist worden. Zouden onze politici dat beseffen of gaan ze zich laten rollen door de Duitsers ? Ik vrees voor het laatste.
 • Leo MEES

  8 maanden geleden
  Gewoon nationaliseren,onze domme,oerdomme ministers hebben nog altijd niet door of willen het niet zien dat elke Euro steun gewoon naar de dividenden gaat van Duitse aandeelhouders,gewoon opdoeken die handel van Davignon en zijn rijke vriendjes
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

Geld