De megaroof weerhoudt Japanners er niet van om volop voor cryptovaluta te gaan. Duizenden bedrijven in Japan accepteren bitcoins als betaalmiddel.
Volledig scherm
De megaroof weerhoudt Japanners er niet van om volop voor cryptovaluta te gaan. Duizenden bedrijven in Japan accepteren bitcoins als betaalmiddel. © EPA

Na megaroof virtuele munten: Coincheck gaat gedupeerde klanten voor 400 miljoen dollar vergoeden

BitcoinCoincheck, één van de grootste Japanse beurzen voor cryptovaluta's, gaat zijn klanten voor 400 miljoen dollar (320 miljoen euro) vergoeden nadat hackers deze week aan de haal gingen met een grote hoeveelheid cryptomunten.

7 reacties

 • Bart Verbeeck

  5 jaar geleden
  voor de lezers dit is een hack op een beurs. hou je eigen crypto in je eigen wallet of beter nog een hard wallet. laat je crypto dus niet op een beurs staan. wel netjes opgelost. mocht dit een geregulariseerd beurs zijn dan draaiden wellicht onschuldige mensen hier voor op.
 • Jenten Janssens

  5 jaar geleden
  Zot man, die staan echt voor op de wereld daar , duizenden bedrijven accepteren crytpovaluta , alleen spijtig van die hackers een virtuele bank overval
 • Tom Van Calster

  5 jaar geleden
  @Patrick Peeters : Ze vergoeden het bedrag op de anonieme wallets van de mensen. Simpel. En Carl Op de Beeck : Blijf dat maar geloven, meer winst voor de rest van ons die weten waar ze mee bezig zijn.
 • Ramon Simon

  5 jaar geleden
  Mensen die hun munten bij de exchange lieten staan zeker. Op websites waar je munten kunt kopen of ruilen kan je die laten staan op een adres maar veilig is dat niet. Beste is om thuis een wallet te hebben.
 • Pa. Pe.

  5 jaar geleden
  Als heel die crypto toestanden toch zo anoniem zijn, hoe weten ze dan wie ze moeten vergoeden en hoeveel. Toch niet zo anoniem dan?
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.