Wil je investeren in gezonde voeding? Onze geldexpert legt uit welke bedrijven en sectoren wel en niet interessant zijn voor beleggers.
Volledig scherm
PREMIUM
Wil je investeren in gezonde voeding? Onze geldexpert legt uit welke bedrijven en sectoren wel en niet interessant zijn voor beleggers. © Getty Images/ rv

“Na een winst van 840 procent volgde er een terugval”: onze geldexpert legt uit hoe je best (niet) investeert in gezonde voeding

Waarin moet je zoal beleggen als er een recessie op komst is? In bedrijven en sectoren die onmisbaar zijn? Zoals de voedingsindustrie? Eten moet toch iedereen, of het nu crisis is of niet. Maar wie écht goed wil scoren, houdt best ook rekening met een belangrijke duurzame trend; die van de stijgende vraag naar gezonde voeding. Hoe kan je daarop inspelen als belegger? We vragen het onze geldexpert Pascal Paepen. Die heeft net voor zijn eigen portefeuille aandelen gekocht van een onderneming in alternatieve voeding waarvan de aandelenkoers met 90 procent is gedaald.

 1. “Sommige trends zijn blijvend, en bieden dus solide investeringskansen”: zo kun je beleggen in onze liefde voor ons huisdier
  PREMIUM

  “Sommige trends zijn blijvend, en bieden dus solide investe­rings­kan­sen”: zo kun je beleggen in onze liefde voor ons huisdier

  Het is een trend die al langer aan de gang is, maar zich nog sterker heeft doorgezet in tijden van lockdowns en corona: de Belgen houden van hun huisdieren en vertroetelen die graag. En dat biedt ook kansen voor beleggers. “Er zijn trends die nog vele jaren zullen aanhouden, ongeacht of de beurs en de economie het goed of minder goed doet, en de zorg voor huisdieren is er daar één van”, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. Hij bespreekt de ondernemingen die actief zijn in de sector van huisdieren en legt uit hoe je er als belegger geld aan kunt verdienen.
 2. Groeiende vraag naar cybersecurity biedt kansen voor beleggers: “Eén aandeel steeg van 12,5 naar 300 dollar, en dat is nog niet het einde van de rit”
  PREMIUM

  Groeiende vraag naar cybersecu­ri­ty biedt kansen voor beleggers: “Eén aandeel steeg van 12,5 naar 300 dollar, en dat is nog niet het einde van de rit”

  Analoog wordt alsmaar meer digitaal. En hoe afhankelijker we worden van virtuele toepassingen, hoe groter de kans dat onze gegevens en centen in handen komen van oplichters en andere criminelen. Gelukkig zijn er heel wat bedrijven actief in cybersecurity. Niet alleen zij doen het goed, ook de security-afdeling van de techgigant Microsoft draait heel wat omzet. We vragen aan onze geldexpert Pascal Paepen hoe kleine beleggers er ook bij kunnen baten: “Laat die hackers maar doen, op lange termijn kan je er nog wat aan verdienen.”