Ans de Groot (81) dacht een vriendelijke meneer van ING aan de lijn te hebben, maar het bleek een oplichter die haar ruim 8.000 euro aftroggelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Ans de Groot (81) dacht een vriendelijke meneer van ING aan de lijn te hebben, maar het bleek een oplichter die haar ruim 8.000 euro aftroggelde. © Arie Kievit

Na een ‘gezellig gesprek met een bankmedewerker’ was Ans 8.000 euro kwijt: “Ik had nog nooit gehoord van dit soort oplichterij”

Ruim 8.000 euro. Dat is het bedrag dat een slinkse oplichter die zich voordeed als ING-medewerker aftroggelde van de 81-jarige Ans de Groot uit Hellevoetsluis. Deels van haar eigen bankrekening, deels van de zakelijke rekening van de volksdansvereniging waarvoor ze actief is. “Die man moet hebben gedacht: die oudjes van de dansvereniging kunnen we wel even oplichten.’’

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Sparen lijkt een luxe te worden: ruim helft van Belgen kan minder geld opzijzetten door inflatie

  Sparen lijkt een luxe te worden: ruim helft van Belgen kan minder geld opzijzet­ten door inflatie

  Meer dan de helft van de Belgen zou maandelijks meer willen sparen, maar moet dat spaargeld nu gebruiken voor de stijgende energie- en supermarktprijzen. Dat blijkt uit het ‘European Consumer Payment Report’. Om die reden worden Belgen financieel kwetsbaarder, zegt Anna Zabrodzka-Averianov van financieel dienstverlener Intrum. “Spaargeld is een buffer die consumenten tegen economische schokken beschermt en hen in staat stelt zich een comfortabele toekomst en pensioen te veroorloven”, klinkt het.