Beeld ter illustratie. In augustus kondigde de Turkse partner van AB InBev aan Leffe in Rusland te zullen brouwen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. In augustus kondigde de Turkse partner van AB InBev aan Leffe in Rusland te zullen brouwen. © Facebook Leffe

Na de ophef: Leffe-productie in Rusland wordt stopgezet

Leffe wordt niet langer gebrouwen in Rusland. De joint venture tussen AB InBev en het Turkse Anadolu Efes, die actief is in Rusland en Oekraïne, schort de productie op, bevestigt de Belgische drankmultinational. Het bier werd nog maar sinds deze zomer gebrouwen in Rusland. Dat ging gepaard met ophef. Het ene na het andere bedrijf trok immers net weg uit het land, vanwege de inval in Oekraïne.

  1. Sparen lijkt een luxe te worden: ruim helft van Belgen kan minder geld opzijzetten door inflatie

    Sparen lijkt een luxe te worden: ruim helft van Belgen kan minder geld opzijzet­ten door inflatie

    Meer dan de helft van de Belgen zou maandelijks meer willen sparen, maar moet dat spaargeld nu gebruiken voor de stijgende energie- en supermarktprijzen. Dat blijkt uit het ‘European Consumer Payment Report’. Om die reden worden Belgen financieel kwetsbaarder, zegt Anna Zabrodzka-Averianov van financieel dienstverlener Intrum. “Spaargeld is een buffer die consumenten tegen economische schokken beschermt en hen in staat stelt zich een comfortabele toekomst en pensioen te veroorloven”, klinkt het.